Továbbra is sorra nyeri a kormánysajtó elleni pereket a Jobbik

Szerdán két fideszes hazugság bukott meg a bíróságon.

Először egy még 2018 őszi kitalációját kellett volna a Ripostnak megvédenie. Akkor ugyanis azt lódították, hogy munkatársaik bejutottak a Jobbik frakcióülésére, ahol a párt képviselői a korábban vezető fideszes politikusokat saját pénzén taníttató George Sorost éltették, és megünnepelték az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentést. Miután kiderült, hogy az olvasóikat már akkor is becsapták, amikor azt írták, bejutottak a frakcióülésre, nem lehetett kérdés, hogy a többi állításukat sem tudják bizonyítani. Hamar lelepleződtek tehát az ordas hazugságok, amiért Orbán Viktor és a néhai Terry Black kedvenc lapjának kiadója az elsőfokú ítélet szerint közel félmillió forintos sérelemdíjat és perköltséget kell megfizessen a nemzeti néppárt részére

- írja közleményben a Jobbik.

Hozzáteszik, hogy nem sokkal ezután a Magyar Nemzet következett, ők még szeptember végén „tájékoztatták” az olvasóközönséget egy állítólagos pártközeli forrásra hivatkozva, hogy a Jobbik tagságának jelentős része tisztújító kongresszust akar összehívni, hogy ott leválthassák Jakab Péter elnököt. Itt a tárgyaláson az derült ki, hogy a párthoz közel álló forrás nem más, mint az elmúlt években fideszessé züllött notórius nagyotmondó, Volner János, akit a Magyar Nemzet tanúként is szeretett volna beidézni.

Jellemző Volner hitelességére, hogy a bíróság már azt sem hitte el, hogy Volner János nem fog a bíróság előtt is összevissza hazudozni, azt pedig különösen nem, hogy az ő vallomásával tudja az állításait a kormánylap igazolni. Az ügynek tehát nem lehetett más vége, mint az, hogy a Fővárosi Törvényszék még nem jogerős döntésében a fideszes Pravdát helyreigazítás közzétételére és a perköltség megfizetésére kötelezte - fogalmaz a közlemény.

A párt azt is közölte a napokban, hogy Már több mint 200 sajtópert nyertek 2015 óta a propagandamédia ellen. Volt ezekben helyreigazítási és személyiségi jogi per is bőven.

Hogy egyébként pontosan kik ezeknek a főszereplői, arról ITT írtunk bővebben.