Kövér László és egy hargitai titkos villa

Megehet, hogy az Országgyűlés elnöke itt pihen, mikor megremeg a bajusz.

”Kövér László, amikor a Székelyföldön jár, ebben az úszómedencés házban szokott tartózkodni” - mondták Juhász Péternek a székelyföldi Tibódon, mikor azt kérdezte a helyiektől, tudják-e, merre van Kövér László villája. 

Egy névtelen forrás elmondása szerint a román telekkönyvek arról árulkodnak, hogy a ház Veress László tulajdona, de elővásárlási joggal rendelkezik felette a szintén Veress vezette Ábel Alapítvány. Veress László pedig Kövér kabinetfőnöke. Ő az,  aki egy olyan budai luxusvillát használ épp, amit határon túli magyaroknak szánt pénzből vásároltak.

Mint már ismert, több mint 320 millió forint érkezett külföldről egy olyan alapítvány bankszámlájára, melyet határon túli magyarok támogatására hoztak létre. Csakhogy az adomány jelentős részét nem erre a célra költötték, hanem egy budai ingatlant vásároltak belőle. Mint a 24.hu kiderítette, a II. kerületi villában található lakást Veress László családja használja.

Juhász Péter szerint az MTHA az Ábel Alapítványt, a tibódi villa tulajdonosának szervezetét is támogatta több mint 30 millió forinttal. A helyiek szerint nem ez az egyetlen ingatlana a környéken.

A videót itt lehet megnézni: