Jakab Péter örül Marki-Zay bocsánatkérésének

Önkritika, kompromisszumkészség. Mindkettő fontos vezetői erény - így foglalta össze röviden a Jobbik elnöke a kormányfőjelölt szerencsétlenül megfogalmazott mondata körüli történéseket.

Mint az ismert, Márki-Zay Péter azután kapott kemény kritikákat, hogy újévi beszédében arról beszélt, a Covid miatt megtizedelt idős lakosság körében több volt a kormánypárti szavazó, míg a fiatalok közt több a kormánykritikus.

Jakab Péter az Alfahírnek adott ineterjújában úgy fogalmazott, hogy "ezzel az állítással szerintem igenis probléma van", sőt abszurdnak nevezte a felvetést is, hogy a Covid áldozatai között milyen arányban vannak fideszes vagy ellenzéki szavazók.

A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem – mondta.

A Jobbik elnöke aztán szerda reggel az ATV Start című műsorában örömét fejezte ki Márki-Zay bocsánatkérése miatt.

Okos ember is mondhat hülyeségeket, de a még okosabb ember képes felismerni, ha rosszat mond, és képes ezért elnézést kérni – fogalmazott Jakab, aki elárulta, telefonon beszélt az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel, ahol Márki-Zay elismerte, hogy az ominózus mondat nem volt szerencsés kijelentés a részéről.

Az önkritika vezetői erényét Márki-Zay Péter felmutatta – emelte ki a Jobbik elnöke, majd hozzátette, hogy szövetségese a kompromisszumkészség felé vezető úton is jól halad. Utalt ezzel arra, hogy az ellenzéki kormányfőjelölt az egység érdekében lemondana arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom önálló frakciót alkothasson a tavaszi választások után megalakuló új Országgyűlésben.