Jakab Péter: Orbán valójában drágulást jelentett be

A Jobbik elnöke megnézte a boltban, mit jelent a valóságban a kormány látszatintézkedése.

Orbán tegnap nagy bejelentést tett. Árstopot rendelt el 6 élelmiszernél, előírva, hogy ezeknek az árát vissza kell vinni a tavaly októberi szintre. Hol itt az Orbán-trükk? Ott, hogy ezek a termékek októberben drágábbak voltak, mint most. Vagyis Orbán valójában drágulást jelentett be. Ma reggel elmentem a boltba, és megnéztem, mit jelent ez a valóságban

- írja a Facebook-oldalán Jakab péter.

A Jobbik elnöke a kristálycukrot ma 255 forintért vette, októberben 261 forint volt. A liszt ma 159 forintba került, októberben 203 forintba. A tejért 249 forintot fizetett, októberben 286-ot kellett. A csirkemell kilója 1469 forintba került, októberben 1600 forintba. A politikus egyedül a sertéscombot nem találta olcsóbbnak: ma 1439 forintot kértek érte, októberben 20 forinttal kevesebbet.

Szóval ennyit a nagy árstopról. Orbán előre megy. Árakban. Időben hátra. Köszönjük a hatalmas segítséget így a Fidesz-kormány utolsó két hónapjára. Áprilistól az új nemzeti egységkormány minden alapvető élelmiszer áfáját csökkenteni fogja, garantálva azt is, hogy a kedvezmény ne az áruházak, hanem a vásárlók pénztárcáját gyarapítsa! 

- tette hozzá Jakab Péter.