"A piszkos politizálást egy magát kereszténynek hazudó párt honosítja meg" - mondta 4 éve a Fideszről a Fidesszel mostanság egyetértő VolNER János

Volner János egykori jobbikos politikus talán már az összes kormánymédiumot végighaknizta a Jobbikra köpködve. Illik megemlékezni időnként arról is, mindez mennyire hiteles.

Arról egyszer sem mesélt VolNER János, hogy az utóbbi években azoknak ad legszívesebben interjút, akik annak idején róla is válogatott ocsmányságokat terjesztettek. De hiába, van, aki könnyen felejt. 

VolNER János tavaly novembervégén már odáig ment, hogy "rákos daganatnak nevezte a Jobbikot", akkor épp az orbánista bértollnokok egyik gyűjtőhelyénél, a Magyar Hírlapnál.

A Jobbikot egy rákos daganatnak látom a magyar politikában, ami szörnyű károkat okoz az egész magyar nemzetnek. Teljesen kifordult magából a párt azzal, hogy Gyurcsány Ferenc legfőbb szövetségese lett. Szembeköpik mindazt, amit egykoron képviseltek - fogalmazott.

És beszélt arról is, hogy mennyi mindenben ért egyet a Fidesszel:

Volner Párt jobbközép politikai párt, mint a Fidesz, a lehető legtermészetesebb, hogy egy sor világnézeti kérdésben egyetértünk. A családpolitikában száz százalékig egyezik a véleményünk. Abban is, hogy a munkán keresztül kell érvényesíteni a szociális juttatásokat, tehát aki dolgozik, az államtól is nagyobb segítségre számíthat, mint aki nem akar dolgozni. Abban is egyetértünk, hogy a megélhetési gyermekszülés, amely elsősorban vidéken nagyon sok halmozottan hátrányos helyzetű családot érint, nem megoldás a demográfiai gondokra, viszont újrater­meli a szociális feszültségeket. Az ilyen családok nagyon rossz mintát mutatnak, azt a mintát, hogy az anyukát vagy az apukát a gyerekek nem látták soha munkába menni. Ilyen szociális környezetben a gyermekek sem tudnak felemelkedni nagy számban. Az alapvető válaszaink sok kérdésben hasonlatosak a Fideszével, ami abból adódik, hogy jobbközép, nemzeti párt vagyunk mi is, de nem vagyunk szatelitpárt.

Mindez pedig akkor válik igazán hitelessé, ha megnézzük, miket mondott VolNER János akkortájt, mikor még a Jobbikban politizált.

Az elmúlt időszakban mi vagyunk az egyetlenek, akik valóban le akarjuk váltani Orbánékat. Látható, hogy csak jobbikosok ellen irányultak karaktergyilkos, személyeskedő, magánszférát sértő támadások. 26 év politikai tabuját töri meg a magát keresztény pártként meghatározó Fidesz, amikor olyan embereket bánt hazugságokkal, különböző alantas sajtómanipulációkkal, akiknek semmi közük a politikához. Ezeknek az embereknek leközlik a fotóját névvel, igyekeznek őket hírbe hozni különféle politikusokkal. Ez megengedhetetlen. Ilyen aljas eszközökkel a hazai politikában még senki nem élt, eddig ez nem volt divat. Most azonban a piszkos politizálást egy magát kereszténynek hazudó párt honosítja meg

- mondta a Zsúrpubinak 2017. 10. 16-án.

Igen, kedves olvasó, mindkét idézet ugyanattól a Volner Jánostól származik, még ha nehéz is elhinni. Ilyesmire szokás azt mondani, hogy köpött egyet a levegőbe, majd aláállt.