Az Origo megint tátott szájjal futott abba a bizonyos erdőbe

A Fidesz-média még Csollány Szilveszter halálából is megpróbált egy lejárató cikket kanyarítani, de helyette a szokásos módon inkább magukat égették be.

A 444 vette észre, hogy hétfő este „A Telex már december 7-én elkészítette a 'Meghalt Csollány Szilveszter' cikket - mutatjuk a bizonyítékot” címmel jelent meg írás az Origon, amiben arról számoltak be, hogy a Telex Csollány Szilveszter haláláról szóló cikkét az oldal forráskódja alapján már december 7-én létrehozták, és a fideszes lap szerint „rengetegen háborognak az interneten” emiatt.

Csollány Szilveszter december 3-án került koronavírusos fertőzése miatt kórházba, tehát a baloldali blog mindezek után csupán néhány nappal elkészítette a nekrológot, mikor még mindenki bízott a sportoló felépülésében - írják.

A 444 megjegyzi, hogy világ minden normális sajtótermékénél bevett gyakorlat, hogy ha egy híres emberről kiderül, hogy súlyos betegséggel küzd, vagy életveszélyes állapotban került kórházba, akkor előre elkészítik a nekrológját, hogy ne a halálhír bejelentésének pillanatában kelljen gyorsan összeollózni valamit, hanem méltó módon emlékezhessenek rá. Persze, az Origonál a normális sajtótermékekre vonatkozó szabályok ismeretlenek, a Fidesz legaljamédiumai soha nem tartoztak ebbe a kategóriába. 

Az igazi f.szerdő azonban nem is ez lett a kormány médiaipari aprómunkésai számára, hanem az, hogy az Origónak is volt bekészített anyaga Csollány halálára, és hogy, hogy nem, az url alapján a „Csollány Szilveszter élete képekben” című összeállítás szintén 2021. december 7-ei dátummal születhetett, pont mint az általuk kifogásolt Telex-cikk. Az egyezés nyilván nem a véletlen műve, előző nap derült ki, hogy az olimpiai bajnok tornász lélegeztetőgépre került.

Nincs ebben semmi váratlan, a kormánypártok politikusai pontosan úgy járnak el nap mint nap, mint a "sajtójuk": bődületes marhaságokkal hülyítik a szekértábort.