A Fidesz Megafonos kitartottja nem is olyan régen még „libsi” elveket vallott

Az orbánista nullvektor, Trombitás Kristóf tízmilliókból ontja a fideszes bullshitet a közösségi médiában, miközben bőszen szapulja az ellenzéket és a „libsiket”. De ahogy a legtöbb kormánynyalonc, ő is átesett egy jelentős köpönyegforgatáson a nertársias javakért cserébe.

Valószínűleg még azoknak sem mond sokat Trombitás Kristóf neve, akik nyomon követik a magyar közélet eseményeit. Az ő arca leginkább onnan lehet ismert, hogy a gyanútlan Facebook-felhasználó elé ugró gyomorforgató Megafon-hirdetések sokszor vannak tele a fejével.

Pl. ilyenek:

És aki nem ismerné az orbánista kitartott felfele ívelő szervilis karrierjét - amúgy a mérvadó Pesti TV-n is dől belőle a közéleti hányadék -, az jó, ha tudja, hogy Trombitás Kristóf a volt fideszes pécsi alpolgármester, országgyűlési képviselő, immáron egyetemi kurátor Mikes Éva és a Fidesz egykori egészségügyi szakpolitikusa, immáron kórházigazgató Trombitás Zoltán közös gyermeke.

Így pedig már nem is kérdés, szükséges-e tehetség Kristófnak a boldoguláshoz Nerisztán narancsligettel ölelt médiafellegvárainak lakájszerkesztőségeiben.

Na, de volt idő azért, amikor Trombitást még inkábba a foci érdekelte: az Il Nostro Calcio olasz futballal foglalkozó Facebook-oldalt szerkesztette többedmagával. Na, jó nem is csak a foci izgatta. Itt történt például olyasmi is, hogy azért méltatta Davide Moscardellit, mert a focista kiállt a melegek jogaiért. Az ilyen tett számára akkor még nem jelentett liberális fertőt, genderlobbit és veszélyes LMBTQ propagandát.

„Nem lehet könnyű a liberális múlttal szembenézni úgy, ha az ember a Fidesz-zsebében van” – írta róla egykori szerkesztőtársa, mikor 2019-ben felidézte Kristóf múltját.

Az apropót akkor az adta, hogy az M5-ön, ahol Trombitás fidesznyalonc műsorvezetőként ténykedett, épp komplett adás ment le arról, hogy hogyan lehet a melegeket "meggyógyítani", majd egy másik műsorban arról beszéltek, hogy lehet hősnek nevezni a Waffen SS Budapesten harcoló katonáit.

Az ilyen hazafias tettekért pedig Nerisztánban jutalom jár ám! Az M5 Innovációs díjat kapott, Trombitás pedig orbánszócső lett a Megafonnál. (Már írtunk róla, hogy a Megafon Központ a mélyen orbánista Kovács István ötlete, aki korábban dolgozott a Nézőpont Intézetnél is, most az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.) 

A szolid kis fideszes biznisz a 2022-es évet pontosan 503 782 484 forint elköltésével a háta mögött kezdte. A Megafon 500 milliója összesen 12 oldal fizetett posztjaira ment el, ebből az egyik Trombitás Kristófé, aki egészen pontosan 53 737 545 forintból hirdethette az orbánista hazugságokat.

Persze, neki az ilyesmi nem újdonság, korábban önkormányzati cégtől kapta a fizetését. Jövedelmező a kormánypárti szolgaszerep, a hiba majd április 3. után csúszhat a gépezetbe, ugyanis Trombitás Kristóf is olyasféle tehetség, akinél alig várjuk, hogy lássuk: vajon mit fog kezdeni magával a nerisztáni összeomlásban megszűnő nyalópont nélkül?