Orbán: "Kizárt, hogy ilyen eredmények mellett jelentős méretű korrupció tudna működni Magyarországon"

A fenti mondatot Orbán Viktor 2019. január 10-én mondta ki az Orbáninfón. Meg azt is, hogy zéró toleranciát hirdettek a korrucióval szemben. Most épp az EU második legkorruptabb országa lett Magyarország, de csak azért csúsztunk le az első helyről, mert Bulgáriában többet romlott a helyzet, mint itthon.

Magyarország előre megy, nem hátra, ez látszik: Tavaly  Magyarország Romániával és Bulgáriával holtversenyben lett a legkorruptabb ország az EU-ban, most remek teljesítménnyel "csak" a második helyet fogaltuk el.

A Transparency International friss Korrupcióérzékelési Indexe alapján 0–100 közötti skálán, ahol a 0 a lehető legkorruptabb, a 100 a tökéletesen korrupciómentes, egy éve ilyenkor még Magyarország, Bulgária és Románia is 44-44 ponttal állt, mostanra Magyarország pontszáma 43-ra romlott, Bulgáriáé 42-re, Romániáé viszont 45-re javult.

Globális összevetésben a 180 vizsgált állam közül a 73. helyre csúsztunk le az egy évvel korábbi 69.-ről, így Ghánával, Kuvaittal, Szenegállal és a Salamon-szigetekkel vagyunk egy szinten, de például Kína pontszáma 2-vel magasabb, mint Magyarországé.

"Kizárt, hogy ilyen eredmények mellett jelentős méretű korrupció tudna működni Magyarországon" - mondta Orbán Viktor három évvel ezelőtt egy olyan szokatlan sajtótájékoztatón, ahol újságírók is kérdezhettek tőle.

Hozzátette, hogy szerinte a korrupciónak nincs elfogadható szintje, ezért zéró toleranciát követnek ezzel kapcsolatban. 

Tehát az említett jelentés nyilvánvalóan csak hazugság lehet, és szanszos, hogy maga Soros György írta, esetleg brüsszeli megrendelésre készült. Bár az ugye egy és ugyanaz.

Így például Szijjártó Péter jachtozgatás, Orbán magánrepülőzése, Mészáros Lőrinc páratlan gazdagodása, Tiborcz István lámpái, és egyéb megszámlálhatatlan eset egyike sem korrupció. Ezt Polt Péter is megerősítheti.