Bólogat, talpat nyal és még büszke is rá: Bohár "Nem szarok oda, ahol eszek" Dániel

A Pesti TV bedezsoltja, a Megafon (Orbán Viktor) kitartottja volt az, aki hosszú évek után végre egy mondatban összefoglalta, hogyan működik a fideszes sajtómunkás: "Nem szarok oda, ahol eszek". Bohár Dánielt pedig bőségesen jóllakatja a NER.

Bohár Dánielnek, aki nem csak az orbánista médiumoknál veszi fel a fizetését, hanem a közpénzszivattyúként működő lakájintézet, az Alapjogokért Központ Központinfóját is felolvasgatja, nagyon beakadt a Jobbik elnökének parizere. Nem egyszer nyilvánult meg ezzel kapcsolatban legutóbb azt írta, hogy Orbán nem gondolt Jakab Péterre, mert akkor a parizer árát is befagyasztotta volna. Igazán szellemes reakció a magyar adofizetők által eltartott bértollnoktól, csak az vele a gond, hogy Orbán inkább a magyar családok hatalmas százalékáról feledkezett meg, akiknél naponta kerül párizsi az asztalra.

Bohár Dániel mondjuk simán ignorálhatja az ilyesmit, hiszen miközben Orbán csicskái Jakab Péter luxusáról írogatnak, őt közel 40 millióval tömték ki - csak Facebook-hirdetésre - az utóbbi időben.

És ha már evés: Ha emlékszik valaki, a Transzparens Újságírásért Alapítvány, és a MagNet Közösségi Ház estjén vitatkozott Fábián Tamás, a Telex és Bohár, mint a Pesti TV munkatársa. A "beszélgetést" azért volt különösen érdemes megnézni, mert tűpontosan rajzolódott ki belőle a lózungokra épülő Fidesz-narratíva, ami a kormánymédia legutolsó percemberéig lesugárzik, akik ettől erős hatalmi pozícióban érzik magukat. Érvek nincsenek, csak közbevágás, erőltetett vihogás, arrogancia, cinizmus, és a kérdések kikerülése.

Ami pedig a legérdekesebb, Bohár Dániel egy mondatban összefoglalta, hogyan működik a fideszes sajtómunkás:

„Nem szarok oda, ahol eszek.” 

Ennyi az "ars poetica".

Ezzel Bohár Dániel a hitelesség csíráját is úgy szakította ki magából, mint Orbán Viktor a budapesti Vigadó előtti gazt, bár sanszos, hogy soha nem is volt meg benne.

Ez a sajtóetikai mintapéldány mellesleg a Pesti TV médiamunkásaival nem olyan régen több járványügyi szabályt megszegve vidáman falatozgatott a Képviselői Irodaház aulájában, üzenve ezzel, hogy akárcsak a fideszes politikusoknak, nekik sem kell betartani azt, amit a "földi halandóknak" igen.

Szóval, a Dánielt is alkalmazó Megafon nevű szolid kis fideszes biznisz a 2022-es évet pontosan 503 782 484 forint elköltésével a háta mögött kezdte. A Megafon félmilliárdja összesen 12 oldal fizetett posztjaira ment el, ebből az egyik Boháré, aki egészen pontosan 38 697 028 forintból hirdethette az orbánista hazugságokat.

Ennyiből azért már lehet parizerezni, nem?

Jövedelmező a kormánypárti szolgaszerep, a hiba majd április 3. után csúszhat a gépezetbe, ugyanis Bohár Dániel is - akárcsak Trombitás Kristóf - olyasféle tehetség, akinél alig várjuk, hogy lássuk: vajon mit fog kezdeni magával a nerisztáni összeomlásban megszűnő nyalópont nélkül?