A források megvonásával fenyegette meg a Fidesz helyi frakcióvezetője az ellenzéki polgármestert Jászberényben

Tamás Zoltán, a Fidesz helyi frakcióvezetője kilátásba helyezte, hogy amennyiben Budai Lóránt nem lesz kedvesebb a fideszes országgyűlési képviselőhöz, úgy a jövőben nem érkeznek források a városba. Nerisztáni tempó Jászberényben. Is.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén Tamás Zoltán nekem szegezte a kérdést, hogy a választási eredmény ismeretében nem kívánok-e változtatni a viselkedésemen. A Fidesz helyi frakcióvezetője felszólalásában kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem leszek kedvesebb az országgyűlési képviselőhöz, úgy a jövőben nem érkeznek források a városba. Alább a kérés és az arra adott válaszom 

- írta a Facebookon Budai Lóránt. Jászberény ellenzéki polgármestere az esetről egy videót is közzétett.

Ismerős ez a fideszes tempó, sok hasonló esetről hallhattunk az elmúlt 12 évben.

Orbán ráadásul 2018. március 15-én még egyértelműbb irányt jelölt ki a híveknek: aki nem velük van, az ellenük. A kormányfő akkor tette igazán egyértelművé az elvárásokat, amikor is kijelentette, hogy a választáson minden jelölt, aki nem a Fidesz jelöltje, az Soros György embere, majd egy, még csak nem is burkolt fenyegetést helyezett el az ünnepi beszéde derekán. 

Az elmúlt 4 évben Orbán Viktor ennek megfelelően igyekezett is eltakarítani az útbol azokat, akik a fideszes narratíva szerint nem magyarok. Aligha pozitív iránba fog ez változni a következő 4-ben.

Mondhatnánk úgy is, hogy bármit megtehet a hatalom. Itt már minden a vezéren múlik.