Tisztújítás előtt a Jobbik: A Fidesz-médiában épp most robbant ki egy állítólagos nemi erőszak-botrány

A Borsonline-tól származik az "infó", ami csütörtökön végigsöpört a legaljamédián. Érdekes módon pont a Jobbik tisztújítása előtt. Az időzítés minimum gyanús.

"Az egyik alelnök élettársával erőszakoskodtak. Jakab Péter hetek óta próbálja eltussolni a megdöbbentő esetet" - írja a Fidesz egyik ocsmánysággenerátora. A részletektől megkímélnénk a kedves olvasókat, akinek van hozzá gyomra, elolvashatja a Borsonline hasábjain az újabb elképesztő sztorit, amit a fideszes fantázia szült.

Aljas, habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik a tisztújításra időzítve, ami a szokásos végeredménnyel fog zárulni: a hazug fideszes lap pert fog veszteni és megfizet a koholmányaiért. A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette. A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük

- írja közleményében a Jobbik.

A párt sajtóosztálya lapunknak elmondta, hogy az állítólagos eset, amiről szó van, 2021 decemberében történt. A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna.  Most, közel fél évvel a történtek után - múlt hét hétfőn - az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott.

A párt elnöke közölte, hogy a Jobbik érintett tagja, akit vádolnak az ügyben, jogi lépéseket tesz – rágalmazás, becsületsértés és hamis vád esetében. Az ügyben a hatóságok munkáját segíti, ha érkezik ilyen, hiszen elmondások alapján semmilyen bűncselekményt nem követett el, és senkivel szemben nem erőszakoskodott.

A történet legabszurdabb része, hogy a Jobbik szombaton tart tisztújítást, ez pedig a Fidesz számára mindig egy olyan esemény, amit igyekeznek befolyásolni, meghekkelni. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a történet a leggusztustalanabb az eddigiek közül, a "mindig van lejebb" kifejezést valószínűleg sokszor fogjuk még használni a következő 4 évben. Is.