A Fidesz már ott tart, hogy "Brüsszel a magyar családokkal fizettetné meg az ukrajnai háború árát"

A kormánypártok felszólították "a baloldal hazai és európai parlamenti képviselőit", hogy mondjanak egyértelműen nemet Brüsszel új, Oroszországgal szembeni szankciós csomagjára. Majd számos hazugságot kezdtek terjeszteni a közösségi médiában.

Deutsch Tamás például ezt:

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában közölte: április 3-án arra kaptak felhatalmazást a magyar emberektől, hogy védjék meg Magyarország békéjét és biztonságát, és Magyarország maradjon ki az ukrajnai háborúból.

Egyértelművé tették a magyarok, nem lehet az, hogy ők fizessék meg a háború árát - jelentette ki.

És mi a propagandán túli valóság? Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén az Oroszországgal szembeni szankciók kapcsán elmondta, hogy teljes az egyetértés abban, hogy a gazdasági szankciók a leghatékonyabb eszköz az orosz agresszió leállítására.

A javasolt szankciók jók, és hatékonyak. Kár ugyanakkor, hogy az ukrajnai háború kellett ahhoz, hogy az EU felismerje, hogy mennyire veszélyes az orosz energiafüggés, és hogy elkezdjünk beszélgetni az alternatív energiahordozókra és a szolidaritásra épülő egységes energiapiacról. Oroszország az elmúlt hetekben bebizonyította, hogy megbízhatatlan partner, az energiára pedig kizárólag politikai eszközként tekint - fogalmazott.