Az megvan, hogy Kövér László 254 ezer forintos fizetésemeléssel mondta azt, hogy a pedagógusokét "minimális mértékben" kell emelni?

Ja, és szerinte "ma jobb a nemzet helyzete, mint a rendszerváltozás óta bármikor". Erős hete volt az Országgyűlés elnökének.

"Elő kell venni az ő jogos bérköveteléseiket, és a megfelelő, minimális mértékben emelni kell a pedagógusbéreket annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a pálya" – mondta a minap Kövér László az Inforádióban.

Tagadhatatlan, mert a tények igazolják, hogy nemzetünk, társadalmunk, családjaink állapota, helyzete, boldogulási esélyei ma jobbak, mint a rendszerváltozás kezdete óta bármikor - ezt meg akkor mondta Kövér László, mikor hétfőn ismét megválasztották az Országgyűlés elnökének.

És akkor e remekbe szabott kijelentések mellé három adat a valóságból:

1. A magyar települések 43 százalékán 160 ezer forint alatt volt a nettó átlagfizetés 2020-ban, ezek közül 12 százalékban a 120 ezer forintot sem érte el.

2. Kövér László most kapott 254 ezer forintos fizetésemelést, így bruttó 3,6 millió, vagyis legalább nettó 2.394.000 Ft jelenleg a fizetése.

3. A pedagógusok fizetése a képviselőkéhez képest: