Érik az Orbán-terv: Itt a Huxit

Volner János egyszemélyes pártja ágyazhat meg az Unióból való kilépésnek.

„A Volner Párt életének első, másfél éves szakasza a mai nappal lezárult. A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább. Legfontosabb célunk, hogy elérjük Magyarország kilépését az Európai Unióból”

írta Volner János a Facebookon. A Fidesszel sűrűán egyetértő képviselő tagja volt az Országgyűlésnek, de a következő ciklusra nem szerzett mandátumot.

Az egykori jobbikos politikus talán már az összes kormánymédiumot végighaknizta a Jobbikra köpködve. Illik megemlékezni időnként arról is, mindez mennyire hiteles. Arról pl. egyszer sem mesélt VolNER János, hogy az utóbbi években azoknak ad legszívesebben interjút, akik annak idején róla is válogatott ocsmányságokat terjesztettek. De hiába, van, aki könnyen felejt. 

VolNER János tavaly november végén már odáig ment, hogy "rákos daganatnak nevezte a Jobbikot", akkor épp az orbánista bértollnokok egyik gyűjtőhelyénél, a Magyar Hírlapnál.

És beszélt arról is, hogy mennyi mindenben ért egyet a Fidesszel:

Volner Párt jobbközép politikai párt, mint a Fidesz, a lehető legtermészetesebb, hogy egy sor világnézeti kérdésben egyetértünk. A családpolitikában száz százalékig egyezik a véleményünk. Abban is, hogy a munkán keresztül kell érvényesíteni a szociális juttatásokat, tehát aki dolgozik, az államtól is nagyobb segítségre számíthat, mint aki nem akar dolgozni. Abban is egyetértünk, hogy a megélhetési gyermekszülés, amely elsősorban vidéken nagyon sok halmozottan hátrányos helyzetű családot érint, nem megoldás a demográfiai gondokra, viszont újrater­meli a szociális feszültségeket. Az ilyen családok nagyon rossz mintát mutatnak, azt a mintát, hogy az anyukát vagy az apukát a gyerekek nem látták soha munkába menni. Ilyen szociális környezetben a gyermekek sem tudnak felemelkedni nagy számban. Az alapvető válaszaink sok kérdésben hasonlatosak a Fideszével, ami abból adódik, hogy jobbközép, nemzeti párt vagyunk mi is, de nem vagyunk szatelitpárt.

Na, most mindezek után VolNER János gondolt egyet, és hopp, Huxitot rittyentett a "pártjából".

Az azért megvan, ugye, hogy Orbán Viktor jó ideje nyíltan beszél az EU-ból való kilépésről?

Azzal, hogy már az Egyesült Királyságban pár héten belül elkezdik az oltásokat, bebizonyították azt, hogy sokkal jobban járnak azok, akik kilépnek az unióból. Bebizonyosodott, hogy míg az uniósban a politikusok politikai vitákat folytatnak, egymást támadják, akár a jogállamiság kérdésével is, addig az unión kívüliek hatékonyan védik meg polgáraikat azáltal, hogy a tényleges problémákra fókuszálnak – mondta 2020-ban a Kossuth Rádióban.

Ennyire nyíltan korábban még nem pedzegette a kilépést, de már előtte is a hanyatló Nyugatról értekezett.

Európa, sőt a teljes Nyugat sem képes többé maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért erőpróba előtt állunk – mondta 2020. augusztus 20-án, mikor átadta a Nemzeti Összetartozás Emlékművét. Akkor kiemelte, hogy vissza kell találni Európának a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába. Szerinte kétségek gyötörnek bennünket az európai civilizáció jövője miatt, és a kontinens országai széttartó irányban haladnak.

Mindezek után aztán Orbán Viktor lazán megvétózta az uniós mentőcsomagot, miközben orosz és kínai hiteleket vett fel. A keleti diktátorokhoz való vonzódása pedig régóta köztudott. Koszorúzott már kommunista emlékművet a kínai Tienanmen téren, Putyin és Erdogan pedig úgy járnak Budapestre, mintha haza jönnének.

És ugye nem volt olyan régen az sem, hogy miközben az Európai Unió szinte en bloc megkérdőjelezte a fehérorosz elnökválasztás tisztaságát és elítélte a csalások miatt tüntetőkkel szembeni brutális karhatalmi fellépést, a magyar kormány egyetlen szót sem szentelt az ügynek. 

Kinek is jön akkor kapóra egy Huxit nevű szatelitpárt?