Simicska kiütötte Orbánt!

unnamed

Délután robbant a bomba, miszerint a Jobbikot Simicska- és Soros-csicskázó, korrupcióval és burkolt pártfinanszírozással vádoló Fidesz a 2010-es kampányban plakáthelyeit a Mahir Cityposter Kft-től nem hogy a piaci ár alatt, de nevetséges összegekért kapta. A 24.hu birtokába jutott dokumentumok szerint a több mint 4000 plakátért alig 23 millió Ft-ot fizetett a jelenlegi kormánypárt, de a hirdetmények ellenértéke piaci áron számolva elérte volna az egymilliárd Ft-ot.  

Ezzel nem az a baj - még ma sem -, hogy egy párt kedvezményeket csikar ki magának, mert az üzleti életben is mindenki igyekszik a lehető legkedvezőbben megúszni az önmenedzselést, hanem az, hogy a Fidesz hosszú hetek óta politikai ellenfelét ócskázva, alkotmányellenes törvényt hozva tetszeleg a "tiszta erő" szerepében.

Aztán ma kiderült, hogy bizony kaki van a palacsintában. A kormánypárt nemhogy nevetségesen olcsón kapott plakáthelyeket Simicska Lajostól, hanem több mint ezer plakátról számla sem készült.

Orbán Viktor pedig - nem először - szemrebbenés nélkül hazudik:

„A Fidesz egy olyan párt, amely betartja a pártokra vonatkozó törvényeket, a gazdálkodásában is. Az összes ilyen megrendelést, azt jogilag meghatározott formában kell teljesíteni és rögzíteni. Mi ezt megtettük, az Állami Számvevőszék pedig minden évben ellenőrizte a gazdálkodásunkat, tudtommal kifogást egyszer sem emelt. Nemcsak a 2010-es évek után, hanem az ezt megelőző években, tehát még a szocialisták időszakában sem. Úgyhogy mi büszkék vagyunk rá, hogy a mi gazdálkodásunk mindig is transzparens volt és jogilag hibátlan” –

jelentette ki a hétvégén Brüsszelben a HírTV pártfinanszírozással kapcsolatos kérdésére.

Most már naponta derül ki a Fideszről, hogy amivel ellenfeleit vádolja, valójában a saját sara.

Nemsokára kezdődik a Tények a TV2-n. Bizonyára pikáns részleteket olvas majd fel a Marsi-Gönczi duó az ügyről. Hogy aztán holnap a Pesti Srácok, a 888.hu, a Lokál, a Ripost, az Origó, Stefka István, Bencsik András, az Echo TV és az M1 is hozzáadhassa a maga információit. Alig várjuk!