Helló, Nyunyókák: 3,6 milliós bónuszt kapott Müller Cecília

Megérdemli, hiszen rengeteg okossággal szolgált a magyar lakosságnák a járvány idején.

Bruttó 313 millió forint értékű prémiumot osztottak szét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai között tavaly augusztus és idén április között - ez derült ki arra a közérdekű adatigénylésre adott válaszból, amit az RTL híroldala tett közzé szerda reggel.

A cikk szerint motivációs elismerésként 483-an kaptak a szervezeten belül plusz juttatásokat, ami fejenként körülbelül bruttó 550 ezer forintnak felelne meg. További 69 dolgozó kapott még bruttó 29,7 millió forint értékben „munkáltató által adott egyéb juttatást”. Az intézménynél 824-en vannak alkalmazásban, azaz nem mindenki részesült bónuszban.

A kifizetésekből nem egyenlően kaptak a díjazott alkalmazottak, a magasabb beosztásban dolgozók több plusz pénzhez jutottak. Az országos tiszti főorvos Müller Cecília bruttó 3,6 millió forintot kapott, két helyettese pedig összesen bruttó 5,8 milliót.

Az rtl.hu összesítése szerint a koronavírus-járvány kitörése óta Müller már 9,6 millió forint bónuszt kapott ugyanezen a jogcímen.

A tisztifőorvos a koronavírus-járvány kitörése óta szinte megszámlálhatatlan jótanáccsal látott el minket. Korábban összegyűjtöttük a 10 legkiválóbbat és egyben leghasznosabbat. Ezekért mindenképpen jár a prémium.

1. A maximális biztonság érdekében inkább azt javasoljuk, az erkélyeken vagy ablakot nyitva szellőztessék a babákat.

2. A  tojást alaposan meg kell mosni, ebben az időszakban viszont érdemes egy kis hipós vízben megmosogatni, öblíteni, majd a törölgetést mellőzve, megszárítani. (...) Nyersen ne egyenek tojást, ez nem a beefsteak ideje. Jó hőkezelten, megsütve vagy megfőzve… ilyen módon kezelve a tojás elfogyasztása biztonságos.

3. A parkokban lévő fitness-tárgyakat lehetőleg senki ne használja, mert így lehet nullára csökkenten a fertőzés lehetőségét.

4. A rendelkezésre álló gyógyszerek rendelkezésre állnak.

5. Még mindig nagyon sok idős ember van a tömegközlekedési eszközökön, a fiatalabbak pedig házibuliznak, és sétálgatnak. Kérjük, hogy ezt ne tegyék.

6. Nincs az a teszt, ami a járvány terjedését meggátolja vagy bármilyen szinten befolyásolja. A járvány terjedésében a tesztelés nem játszik olyan szerepet, amilyet szeretnénk.

7. Várhatóan néhány nap múlva szintet lép a koronavírus-járvány, és ekkor már nem lehet megmondani, ki fertőzött meg kit.

8. Készítsünk bevásárló listát. Ilyenkor tudatosan fogunk bevásárolni, nem fogunk bolyongani az üzletekben.

9. Mossunk kezet evés előtt, ételkészítés előtt és után, miután használtuk a mosdót, ha az utcán jártunk, ha állatot vagy ürülékét érintettük. A helyes sorrend: a kéz benedvesítése, a szappan használata, öblítés és szárítás.

10. A gyerekek nagyon nehezen viselik a bezártságot. Talán lehet mondani, hogy még a felnőttek is. (...) Természetesen le lehet vinni a gyerekeket az utcára. Kell a mozgás, egy kicsit futkosni fel-alá.