Áfamentessé tenné az alapvető élelmiszereket a Jobbik

A Jobbik régóta szorgalmazza, hogy a válságra való tekintettet engedjék el az alapvető élelmiszerek áfáját. A kormány részéről ez süket fülekre talál. Jakab Péter most ismét felszólította Orbánékat a cselekvésre.

Jakab Péter szerint olyan idők jönnek, amikor a jobbikosoknak radikális válaszokat kell adniuk a magyar emberek bajaira. Úgy látja, ezek az idők itt vannak, hiszen olyan méreteket ölt a drágulás, ami azonnali és radikális beavatkozásokat igényel. Csak az elmúlt egy évben a tojás, a tészta, a paradicsom, a kávé 50 százalékkal, a liszt 25 százalékkal lett drágább, de a zsemle és a kifli ára is másfélszeresére nőtt.

"A magyarok jelentős hányada most már kénytelen az alapvető élelmiszerekből is lemondani, mert ilyen árak, bérek és nyugdíjak mellett egyszerűen nem futja rá. A magyar emberek harmada már ott tart, hogy kénytelen a tejen és a kenyéren is spórolni. Ebben a helyzetben a megszorítás netovábbja a 27 százalékos áfát rápakolni az élelmiszerekre"

- fogalmazott a Jobbik elnöke, hozzátéve, hogy a kormány még ebben a helyzetben is képes nyerészkedni a magyarokon, ahelyett, hogy megvédené őket a drágulástól. Szerinte a kormány lényegében nem tesz semmit azon kívül, hogy stratégiai nyugalommal szemléli az eseményeket.

A Jobbik éppen ezért azt követeli, hogy a kormány ideiglenesen, egy az egyben engedje el az alapvető élelmiszerek áfáját.