Kéri László: A NER végre talált egy alkalmat önmaga megünnepléséhez - Videó

A #hetikéri rovatban a hazai közélet egyik legérdekesebb egyéniségével, politikai gondolkodójával, Kéri Lászlóval beszélgetünk hétről hétre a legfontosabb történésekről. Azt megígérhetjük, a politológus soha nem rejti véka alá a véleményét.

Novák Katalin hivatalba lépéséhez olyan páratlanul látványos álnépünnepélyt igyekeztek megszervezni, amely a megelőző három évtized hasonló alkalmait egyszerre igyekezett ezerszeresen felülmúlni. Nos, ez sikerült is. Csak az az igazi kérdés, hogy mit és kit ünnepeltek ezúttal ilyen világraszóló csinnadrattával? Személy szerint Novák Katalint aligha, hiszen az ő számára éppenséggel ettől a naptól kezdődik a bizonyítás ideje. A” köztársaságot” ünnepelnék, mint a hatalmi berendezkedés legerősebb szimbólumát? Nos, éppen a Fidesz gondoskodott arról, hogy se a köztársaság, sem pedig az elnöke ne lehessen komolyan veendő hatalmi tényező 

- mondta a Zsúrpubinak Kéri László.

Az elemző szerint a NER tizenkét év alatt nem tudott kellően erős alkalmat találni önmaga látványos megünnepléséhez, mert a készen kapott történelmi ünnepeket még nem tudta a maga újsütetű ideológiai világképéhez idomítani, olyan intenzitással, mint ahogyan igazán szeretnék. Ezért kínálkozik ez a pozíció különösen alkalmas hatalmi önreprezentációként: Tessék, ez a pozíció is a MIÉNK, azt ültetünk belé, akit csak akarunk.