Nyár végére akár 1000 forint is lehet egy kiló kenyér

A Jobbik tobábbra is az áfa elengedését követeli, és törvényi garanciáját annak is, hogy a kereskedők kötelesek legyenek az ebből fakadó kedvezményt átengedni a vásárlóknak.

Szakemberek szerint nyár végére akár 1000 forint is lehet egy kiló kenyér. A kormány pedig csak ül, és stratégiai nyugalommal nem tesz semmit. Az írek, a lengyelek, a britek az alapvető élelmiszereknél már bevezették a nulla százalékos áfát, hogy védjék a családokat. A magyar kormány eközben a kenyérre 18, a lisztre 27 százalék adót pakol rá, közben meg Brüsszelre mutogat, hogy nem engedi az áfa elengedését. Most nincs szabadságharc. Stratégiai csend van, amikor áfamentes alapvető élelmiszereket követelünk, hogy megfékezzük a drágulást. Márpedig addig nem szállunk le a témáról, amíg a Fidesz nem lép

- írja a Facebook-oldalán Jakab Péter.

A Jobbik tobábbra is az áfa elengedését követeli, Orbánék azonban még mindig nem léptek. Jakab Péter szerint nincs helye a kifogásoknak annak a kormánynak a részéről, amelyik 12 éve kétharmados felhatalmazással, meg rendkívüli jogrenddel bármit megtehet, amit csak akar.