Napi szomorú: Orbán Viktor szegény

Ő is bérből és fizetésből él. Gyermekei is mindent önerőből teremtettek meg.

Valamennyi esküt tett parlamenti képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, volt képviselő és volt szószóló határidőre leadta a saját és vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel.

Legfrissebb vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy Orbán Viktor az elmúlt fél évben sem tudott egyetlen forintot sem félretenni, a kormányfőnek nincs megtakarítása, autója egyéb járműve, tulajdonrésze cégben – írja a Telex.

Miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül más juttatást, ajándékot idén sem tüntetett fel. Vagyonnyilatkozata szerint továbbra is felerészben tulajdonosa a XII. kerületi házuknak, övé a felcsúti háza. Orbán Viktorral és feleségével, Lévai Anikóval még egy háztartásban él lánya, Flóra.

A Telex emlékeztet rá, Orbán Viktornak januári vagyonnyilatkozata szerint sem volt megtakarítása, viszont tartozása sem, kifizette a feleségével 2002-ben felvett jelzáloghitel utolsó részletét.

Mészáros Lőrinc viszont még mindig magabiztosan vezeti a 100 leggazdagabb magyar listáját. Vagyona egy év alatt 60 milliárd forinttal gyarapodott. Ezt nyugodtan hozzácsaphatjuk Orbán Viktor vagyonnyilatkozatához. Már csak azért is, mert tőlünk, adófizetőktől van.