Itt vannak a nyár legfurább fesztiváljai

Kakas szépségverseny, anyós- és bakafesztivál: még az is talál programot, aki tényleg nem tud magával mit kezdeni.

A Fesztiválportál összeszedte a legérdekesebb, legdurább fesztiválokat, amikkel a nyáron találkozni lehet országszerte.


Heves Megyei Kakas Szépségverseny (Poroszló): 2022. június 25.

Ha valami, akkor ez egy nem mindennapi esemény, hisz szépségversenyről már számtalan kategóriában hallott az ember, na de amit kakasoknak rendeznek, az nem éppen a megszokott. A nagy érdeklődésre való tekintettel ez a program idén nyáron is megrendezésre kerül. Természetesen a kendermagosok felvonultatása után nem ér véget a nap, jöhet a főzőverseny, melynek eredményét a szépségversennyel együtt még a nap folyamán kihirdetik. Hogy senki se unatkozzon, míg rotyog a pörkölt, kirakodóvásárral, zeneszóval szórakoztatják a szervezők a csapatokat, látogatókat.

Országos Anyósfesztivál (Balatonudvari): 2022. július 2.

Az anyós kifejezés gyakorta negatív jelzőként van a köztudatban, ám ez a rendezvény értük jött létre, hogy dicsérje, magasztalja őket. Ezek az élet minden területén tapasztalt, rutinos asszonyok megérdemlik, hogy legyen egy szép nap, ami róluk szól. Az eseményen kiválasztásra kerül a legszebb anyós, a legszuperebb anyós, de teret kapnak az unokák, valamint az apósok is. Zenés programok, gasztronómiai élmények, kvízek, sportversenyek színesítik az eseményt, melyek az anyósokon kívül a közönséget is mozgásba lendítik. 
Bakafesztivál (Csákvár): 2022. július 14-17.

A bakák a frontvonal legsebezhetőbb katonái, hiszen nem csupán könnyű fegyverzetük, hanem lábon való menetelésük is könnyű célponttá tette őket. Rájuk emlékeznek ezen az eseményen. A programsorozat középpontjában a hadkultúra áll. A szervezők igyekeznek korhű eszközöket, járműveket, felszerelést bemutatni a látogatóknak, valamint izgalmas vetélkedőkkel, versenyekkel szemléltetni az egykori baka létet. Jó tudni, hogy a gyerekekről sem feledkeznek meg a napok során, ugyanis minden korosztály talál magának érdekes és szórakoztató elfoglaltságot a témakört felölelve. 

Csípős Fesztivál (Nagymaros): 2022. augusztus 27.

Extrém gasztrokalandnak ígérkezik, de nem csak erős kapszaicin teherbírású egyének számára rendezik meg immáron 10. alkalommal ezt az eseményt. Szeretettel várják a chili termelőket, a csípős kedvelőket, az ínyenceket, a kóstolni vágyókat és mindenkit, aki érdeklődik a rendezvény iránt. A helyszínen különböző féle-fajta csípős ételek, a legkülönlegesebb chili paprikák, kirakodó vásárok, kézműves termékek és szórakoztató programok várják az érkező családokat, résztvevőket.