Minden nap újabb lépést teszünk a totális diktatúra felé

Minden nap újabb lépést teszünk a totális diktatúra felé
Fotó: zsurpubi.hu

Kevés lenne a hely egy olyan felsoroláshoz, amiben megpróbálnánk összegyűjteni, hogy a Fidesz hány téglát helyezett már el az épülő kommunizmus bástyáiba. Nem ott tartunk, hogy van pár suttyomban megszavazott, pártállamot idéző, alkotmányellenes törvény, hanem ott, hogy lassan attól kell tartani, mikor áll meg a fekete Volgára hajazó, adófizetők által finanszírozott kormányzati Audi a ház előtt, és mikor kopogtat be az ÁVH-ra emlékeztető TEK az ajtón.

A törvényalkotási módszerek egy demokratikus jogállam alsó küszöbét sem érik el, erről pedig nap mint nap kapunk újabb és újabb bizonyítékot. Nem olyat, amit csak a magas értelmiség szúr ki két jogszabály apró betűs részeiben megbújva, hanem olyat, amit az internetet használó, az utcára olykor ki-ki lépő állampolgár is megkap pacekba két étkezés között.

Módosított választási törvény, Kövér László-i intelmek a Parlamentben, felesként megszavazott kétharmados törvény, propagandagyárrá silányított médiabirodalom, nepotista stróman- és oligarchaképző NER stb. Az már csak bónusz az újraértelmezett Rákosi-féle társadalmi szerződés margóján, hogy Orbán E/1-ben „emel” nyugdíjat, kommunista emlékművet koszorúz, csak a „baráti”, „nem ellenforradalmi” sajtóval áll szóba, és 2006 óta nem hajlandó nyilvános vitára kiállni az ellenzéki politikusokkal.

Miközben kiderül, hogy a burkolt pártfinanszírozással vádoló Fidesz a 2010-es kampányban plakáthelyeit a Mahir Cityposter Kft.-től nem hogy a piaci ár alatt, de nevetséges összegekért kapta, szinte egyidőben újabb hülyekompatibilis propagandát kezd az arcunkba tolni 5,6 milliárdért.

Néhány nappal később a Hír TV stábját kétszer is igazoltatja a rendőrség a budai Várban, miközben a karmelita kolostorról készít felvételeket. Arról a karmelita kolostorról, melybe a párt feje, az ország első embere E/1-ben költözik majd néhány milliárdunkból. Nem lehet ám azt csak úgy filmezni! Rákosi környezetéről is csak előnyös kontextusban születhettek fotók.

Igazoltatás 1.0

Igazoltatás 2.0

A Fidesz-evolúciót már ismerjük. Tudjuk, mire megy ki a játék. Egy baj van: a szociális érzékenység és a társadalom öntudata nincsenek azon a szinten, hogy a pattanásig feszített húrokra vetődjön a kiszipolyozott nép. Ezt a kormány régen felismerte. Nincs kontroll, nincsenek fékek, nincsenek ellensúlyok, bármit lemernek tolni a torkunkon, és kizárólag a mi hibánk, hogy hagyjuk.

A tömeg évek óta alkalmazkodik az Európában a nemzeti önrendelkezésért kamuharcot vívó védőszent-imázs és a XX. századból felidézett egypártrendszer alapgondolatának fajtalankodásából megszülető kormányunk diktatórikus ámokfutásához.

Ha kijjebb tolják a határokat, mi is lépünk egyet hátrébb, pedig nagyon nem kellene. Az elfajzott „gyermek” még nem nőtt fel, de tétlenségünkkel folyamatosan tápláljuk, és idővel egyre pofátlanabb lesz, egyre jobban ránk telepszik. Éppen ezért, még a nagykorúvá érése előtt, 2018-ban nevelő célzattal jól arcon kellene csapni, és elküldeni a javítóba, ahová az elmúlt 7 év ténykedése alapján való.