Balog szerint a gaz álhírgyártók járatják le a szuper magyar egészségügyet

Új módszert alkalmaz a kormány: ha valami kínos rájuk nézve, és arról beszámol a sajtó, rögtön hírhamisítással vádolják adott orgánumot.

Így tett hétfőn Balog Zoltán, aki hétfőn a Semmelweis-nap alkalmából a Pesti Vigadóban tartott beszédet az egészségügyi ágazat szereplőinek.

A HírTV összefoglalójából kiderült, az emberi erőforrások minisztere szerint azért nagy a csatazaj az egészségügy körül, mert közelednek a választások és forrósodik a hangulat.

Balog Zoltán aztán rögtön védekezni kezdett:
"Mutassanak nekem egy egészségügyet, bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt, és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók, meg akár, rendszerek ellenére is... hiszen nagyon sok mindenre büszkék lehetünk az egészségügyben, mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer." 
Majd felhívta az álhírgyártók figyelmét, hogy nem is a kormányt, hanem az egészségügyben dolgozókat lehetetlenítik el. Sőt ők azok a galádok, akik rombolják a gyógyítás legfontosabb elemét: a bizalmat.
Kifejtette, azt szeretnék, ha az igazság érne el az emberekhez.
Szeretnénk megnyugtatni Balog Zoltánt, hogy az igazság elér az emberekhez, ugyanis nap mint nap több millióan fordulnak meg a magyar egészségügyi rendszerben. Engedje meg a miniszter, hadd higgyünk inkább a saját tapasztalatainknak - amik egyébként az "álhíreket" támasztják alá -, mint az ő propagandájának.