Kéz a kézben a letelepedési kötvény-biznisz és a szervezett bűnözés?

Kéz a kézben a letelepedési kötvény-biznisz és a szervezett bűnözés?
Fotó: zsurpubi.hu

Szlovéniában is megfigyelhetők hasonló tünetek, mint nálunk. Kapcsolódási pontot keres? Nem nehéz találni: a kormánypárti sajtó szimpátiája.

Az egyik legolvasottabb középmagyarországi online hírportál tavaly népszerűsítette a Dobnik János nevű sötét figurát, akit Jancsó Miklós korábban gyilkos katonának, bankrabló, börtönviselt, költőnek nevezett.

Az Átlátszó értesülései szerint a kilencvenes évek elejének egyik legsúlyosabb bűnügyében, a „szabadkai halálosztóként” elhíresült Magda Marinko-féle gyilkosságsorozat eljárásában harmadrendű vádlott volt az a Dobnik János, aki - a lap állítása szerint - most beszáll a szlovén tartózkodási engedély-bizniszbe.

A kötvény-biznisz országtól függetlenül a visszataszító arcok gyűjtőhelye. Nálunk az amerikai-magyar-grúz-izraeli társaság sikertörténetében még egy kis szcientológus vonal is megjelenik. Noha a hálózat fedésben működik, olykor az ellenzéki sajtó lebuktatja egy-egy strómanjukat. Pedig nem ártana egy kicsit nagyobb körültekintés, ugyanis hatalmas habzsi-dőzsi folyik. A buli egyetlen ügyvédje önmagában 7 milliárdot kereshetett a bizniszen, az ötletgazdákról és a főszereplőkről nem is beszélve.

A Heti Válasz korábban rámutatott: jól körvonalazható a tulajdonosi háttere a harmadik legnagyobb beutaztatónak, az iszlám országok polgárait importáló, dubaji-örmény-bolgár befolyás alatt álló Arton Capitalnak. Őket rámolta ki valaki nem olyan rég, ám az ügyből csak a napokban lett hír. Azóta is zajlik a találgatás, hogy vajon titkosszolgálati akció történt vagy önbetörés, és a bizonyítékok eltüntetése volt a cél.

A külföldi titkosszolgálati akció verzióját erősíti az a tény, hogy a rendőrség nagy erőkkel vetette rá magát az ügyre. A tanúk hosszú sorokban tekeregve várták a kihallgatást. Tisztára, mintha a Rákosi rendszerben álltak volna sorban húsért…