Ezért visszataszító a Rogán-jelenség

Ezért visszataszító a Rogán-jelenség
Fotó: zsurpubi.hu

Mint kiderült, Rogán Antal kezében futhatnak össze a titkosszolgálatok információi, sőt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy, gyakorlatilag újonnan létrejövő szupertitkosszolgálat élén állhat majd. A Rogán Antal által teremtett visszataszító párhuzamos valóságtól azért vet bukfencet a magyar emberek többségének gyomra, mert mindezt bűnözőként teszi, jó eséllyel azoknak az embereknek a pénzéből, akik valószínűleg még fényképen is csak ritkán nézegettek olyan luxuscikkeket, amiket ő az adófizetők arcába tol.

Magyarország egyébként egy olyan hely, ahol különös módon szeretnek az emberek mások zsebében turkálni. Így, ha Rogán Antal egy nagyon tisztességes politikus lenne (hahahaha), urizálása akkor is nagy valószínűséggel váltana ki hőbörgő billentyűcsapkodást az internet népéből. Ráadásul Rogán nem tisztességes politikus, ezt számos ügy sejteti. 

Ami az egészben a legérdekesebb, hogy a fideszes kommentszekció ilyenkor nem támad statáriális össztűzzel Tónira úgy, mint ahogy tették azt pl. Jakab Péter fizetésének az orbánista hazugsággyár által közvetített története hallatán.

Már azt is nehéz elhinni, hogy Orbán Viktor közönyfalát nem pörkölték meg a propagandaminiszter lénye körül felcsapó lángok. Csak ő valószínűleg nem tud vele mit kezdeni, mert Tóni nyilván sokat tud, bizonyos helyzetekben még használnia kell. Tóninak még ha eldugva is, de maradnia kell. Orbán pedig kénytelen volt egykor azt mondani parlamentben, hogy

a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter körüli botrányok csupán „politikai blöfftámadások”, amelyek inkább a „pozícióját erősítik”.

Emlékszünk erre a klasszikusra, ugye?

Egy olyan ember kezében futhatnak össze a titkosszolgálatok információi, akit hivatalosan is lehet bűnözőnek nevezni. Akinek a nevéhez egy olyan veszteséges, kétes rendszer kötődik, mint a letelepedési kötvények biznisze. Akit Magyarország legnagyobb alvilági figurái kenőpénzek elfogadásával vádoltak. Akinek a neve a belvárosi ingatlanpanamával kapcsolatban számtalanszor merült fel. Akinek vagyonnyilatkozatánál különlegesebbet a világ tíz legtöbbet foglalkoztatott illuzionistája sem tudna létrehozni.

Bár papíron több kiadása van, mint bevétele, sőt az anderseni meséket idéző elméletek szerint egyre mélyebb adósságcsapdába kerül, mégis luxuslakóparkban él, több százezres hátizsákba pakolják a pelenkát, Michelin-csillagos étteremben falatozik, helikopterrel közlekedik, és ugyebár Római luxusban kávézgat a teraszon. Amikor pedig a sajtó erről érdeklődik, és véletlen utoléri, akkor bátran beszél mellé.

Na most: ez az ember nem egy büdös, dohos, penészes cellában ücsörög félig poshadt börtönkoszton, hanem a magyar Parlamentben miniszterként jár-kel, pozíciója pedig folyamatosan „erősödik”.

Nos, ezért visszataszító a Rogán-jelenség. Nem azért, kedves fideszes szekértábor, mert egy nem engedhetne meg magának némi luxust.