Balog Zoltánnak azonnali egészségügyi ellátásra lenne szüksége?

Balog Zoltánnak azonnali egészségügyi ellátásra lenne szüksége?

Biznisz vagy CT, az itt a kérdés! A miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, és bár már megszoktuk tőle a valóságtól elrugaszkodott nyilatkozatokat, ezúttal önmagát is képes volt alulmúlni.

Szóba került természetesen az a hihetetlen csúfság, mely szerint a gonosz média álhíreket terjeszt az egészségügy állapotáról - legalábbis Balog szerint -, ez pedig negatív hatással van a terület működésére. A miniszter erre elmondta, hogy ő talán még több negatív hír birtokában van, mint az újságírók. Ez mindenesetre rendkívül megnyugtató. Majd egy szokatlanul őszinte pillanatában elismerte, hogy az egészségügyben valóban vannak olyan események, melyek nem növelik a terület iránti bizalmat. Hiába, ebben a nagy melegben könnyen elszólhatja magát az ember.

Erre aztán már Rónai Egon is furcsán ráncolta a szemöldökét, és szembesítette Balogot a szomorú valósággal: ezekről az esetekről szólnak azok a bizonyos hírek. Bocsánat, balogosítva: az álhírek.

Zoltánunk ezen a ponton olyat válaszolt, aminek hallatán azonnal megírtuk volna számára a beutalót. Íme:  

Hát igen, de szólhatnának arról is, hogy ha már itt a bevezetőben említette, hogy van CT vagy nincs CT, hogy MR vagy nincs MR, hogy nem messze egy másik kórházban van, és odaszállítják a beteget. És egyébként pedig 2010 óta kétszer annyi CT és MR van Magyarországon, mint előtte volt.

Tessék, ez itt egy felelős, miniszteri kijelentés. A gond csak az, hogy Balog nem mondjuk a fogpiszkálógyártás tendenciájával kapcsolatban nyilvánul meg ilyen iszonytatóan ostobán, hanem a magyar egészségügy a téma!

Itt azonban sajnos arról van szó, hogy CT hiányában sokszor nyílt mellkassal kell átszállítani a betegeket egy másik kórházba, hogy a vizsgálatot elvégezhessék rajta.

Mindenki nyugodjon le! Balog Zoltán erre a felvetésre is tudott válaszolni, mégpedig így:

Igen, mert a másik kórházban van, ebben a kórházban pedig nincs. Korábban meg a másikban sem volt. 

Óriási a baj, és ezt az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevők nap mint nap tapasztalják, annak ellenére is, hogy éppen milyen ökörséget beszélnek Balogék.

De, ha CT meg MR nincs is, biznisz legalább van! És ez itt a lényeg, kérem szépen!

Balog Zoltán ugyanis egyúttal azt is bejelentette, hogy a kormány telket vásárolt, mégpedig a leendő dél-budai szuperkórház telkét.

A "biznisz vagy CT?" - a kérdés tehát eldőlt.