Csicskatanfolyam: Külön képzést kapnak a fideszes polgármesterek a 2018-as országgyűlési választásokra

A Magyar Nemzet birtokába került az a levél, amelyet országszerte kiküldtek a településvezetőknek egészen konkrét utasításokkal. Szerepel benne például, hogy „a 2017. évi önkormányzati alapképzés elvégzése a Fidesz elnökségének döntése értelmében minden polgármesternek és egy fő munkatársának kötelező”.

Azoknak legalábbis mindenképpen, akik – mint írják – a politikai közösségük tagjaként kívánnak ezután is tevékenykedni. Értsd: azoknak, akik nem akarják elveszteni a munkájukat.

A legfontosabb tudnivalók a következők:

- Az önkormányzati alapképzést a Fidesz felkérésére pártalapítványa, vagyis a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi.

- A helyszínt a lakiteleki népfőiskola adja.

- Az esemény időpontja szabadon választható, de csaknem két nappal kell számolni, hiszen csütörtök délutántól szombat kora délutánig, vagy egy másik variáció szerint péntektől vasárnapig tart.

- A résztvevőknek kötelezően támogatniuk kell a lakiteleki népfőiskola alapítványát. A tízezer fő alatti településekről érkezőnek ötezer, a népesebb helyek vezetőinek pedig tízezer forinttal.

A képzés célját úgy határozták meg, hogy az érintettek „átfogó gyakorlati ismereteket szerezve segíthessék a jövő évi választások sikerességét”, ennél több részletet viszont nem árultak el.

Mi megpróbáltuk kitalálni a tanfolyamon felmerülő témaköröket, elsajátítandó tételeket:

1. A Soros-terv négy pontjának hatékony ismertetése egy sajtótájékoztató időkeretein belül. Az ötösért visszafelé is tudni kell.

2. Bocsánatkérésre való felszólítás. Ez bármilyen indokolatlan esetben történhet, de Vona Gábor és a nyugdíjasok említéséért plusz pont jár.

3. Migránsokkal riogatás kimaxolása. Ez egy nagyon fontos pont, hiszen a félelemérzet fenntartása a leglényegesebb, és egyben egyetlen választási program. A "tájékoztatás" akkor tekinthető igazán sikeresnek, ha a Brüsszel elleni kamu szabadságharc is említésre kerül.

4. Válogatott hazugságok bemagolása Habony Árpád által megírt instrukciók alapján. Ezeket célszerű kitalált háttérinformációkkal, illetve a Soros-tervvel kiegészítve megtanulni, elkerülve ezzel a kínos ellenzéki újságírói (külföldiügynök) kérdéseket.

5. Az idősek átverése hitelesnek tűnő lózungokkal. Ez lehet például a nyugdíjemelés. Kérem a kollégákat, hogy a kampányban az ígéreteket T/1-ben fogalmazzák meg! Az egyes szám első személy használata kizárólag a miniszterelnöknek megengedett.