Kormánypárti álcivil szervezet bátran kaphat 500 milliós támogatást

Kormánypárti álcivil szervezet bátran kaphat 500 milliós támogatást
Fotó: zsurpubi.hu

Nem merült fel bűncselekmény gyanúja az ügyészség szerint annak kapcsán, hogy a többségében állami tulajdonban álló Magyar Villamos Művek (MVM) több mint 500 millió forinttal támogatta a kormánypropagandát népszerűsítő Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványát – tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészségtől. 

Mint ismert, a Magyar Villamos Művek a Civil Összefogás Fórumnak 508 millió forintos támogatást nyújtott, ami lefordítva azt jelenti: állami vállalat támogatott hatalmas összeggel kormánynyaloncokat. A nyár elején kirobbant, egyébként 2016-os ügyben – mások mellett – az MSZP-s Nyakó István tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és ugyancsak különösen jelentős értékre elkövetett orgazdaság miatt.

Erős a gyanú, hogy a CÖF ebből az összegből finanszírozta az ellenzéket lejáratni szándékozó, Vona Gábort Gyurcsány Ferenccel összemosó bohócos plakátkampányát.

Emlékezetes, hogy Csizmadia László, a Békemenet egyik atyja túl enyhének nevezte a Fidesz civilellenes törvényét. De úgy tűnik, hogy míg egy külföldről finanszírozott szervezet nemzetbiztonsági kockázat, a CÖF nyugodtan közölheti hanyag eleganciával, hogy nem árulják el, kitől, mennyi adományt kapnak, és az sem okoz problémát, hogy állami cég pénzeli a "nemzeti érzelmű polgári társadalom kitartó partnerségét".

Mondanánk, hogy meglepődtünk, de nem. Van, ami a fideszes szekta lelki közösségének alanyi jogon jár. Most még.