Az MSZP volt alelnöke szerint Botkáék nem veszik észre, hogy pártjuk már rég nem kormányváltó erő

Az MSZP volt alelnöke szerint Botkáék nem veszik észre, hogy pártjuk már rég nem kormányváltó erő
Dr. Jánosi György
Fotó: Facebook/Jánosi György

Az MSZP egykori alelnöke, volt választmányi elnöke, Jánosi György Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait Botka László tegnapi, a baloldali ellenzéki pártoknak tett ajánlatával kapcsolatban. 

Jánosi azok táborát gyarapítja, akik nem értik Botka László viselkedését, motivációit, de finoman megrója az MSZP némaságba burkolózó, pozícióféltő vagy leendő pozíciókban reménykedő középvezetését is. 

Jánosi György bejegyzése:

"Most olvastam. 2081-ben lesz legközelebb Magyarországon is látható teljes napfogyatkozás. Ilyenkor a vörös nap előbb narancssárga lesz, majd feketére váltva teljesen elsötétül.

Úgy tűnik, eddig kell várnunk, hogy a szocialista kormányok után a Fidesz narancssárga napja végleg leáldozzon és jobb(ik) híján átadja helyét a teljes sötétségnek.

Ma Botka László Molnár Gyula és Hiller István asszisztálása mellett "nagyvonalú" ajánlatot tett a demokratikus ellenzéki pártoknak. Felajánlotta nekik a közös listás helyek felét. Jelezve, hogy a tárgyalások után egy táblán tologatva a pártok nevét jelző "hűtőmágneseket" ő dönti el, hogy ki a kormányváltó és ki a jelenlegi kormányt hatalmon tartó erők. Mindenki elcsodálkozott és elkezdtek sorjázni az értelmezési dilemmák. 

1. Ez vajon egy a nagyurak asztaláról leejtett konc, amin majd össze kell marakodnia a közepes és a kis "törpe" ellenzéki pártoknak?

2. Miért nyilvánosan és miért nem egy ellenzéki kerekasztal mellett osztotta meg nagyszabású elképzeléseit remélt partnereivel az MSZP vezérkara? Azért, hogy magát magasztalja a nyilvánosság előtt vagy az 1. pont miatt?
3. Honnan veszi bárki is magának a bátorságot, hogy zsarolás-szagúan másokról bizonyítványt állítson ki "hűség" vagy "árulás" kérdésében?

Botka László és az MSZP úgy tűnik nem tanul semmiből. Úgy megy, mintha jönne, úgy ad, hogy közben többet vesz el és úgy tesz ajánlatot, hogy mindenkit vérig sért.

Ki fogja megállítani ezt a vakrepülést? Tartok tőle, hogy senki. Nem veszik észre, hogy ez a párt már rég nem kormányváltó erő. Amiért ma legfeljebb harcolhat, az a pártok rangsorában a harmadik-negyedik hely. És mindenki hallgat.

Mert az alsó vagy középszintű vezetők féltve reménybeli pozícióikat nem mernek megszólalni. A tetején pedig már megy a harc a listás helyekért és kegyetlen erővel működik az igazodás kényszere. Ma ez az MSZP kórképe. Ami önmagában nem tragédia. A tragédia az, hogy erre egy egész ország mehet rá.

Mindegy. Én át fogom vészelni ezt az időszakot és kivárom a 2081-es teljes napfogyatkozást. Ott leszek a tihanyi mólón a szerelmemmel, a barátaimmal, mert azt mondják, onnan a legjobb a kilátás. Aki velünk akar tartani, az ne feledkezzen meg a szemüvegről!"

Az MSZP képviselője, Harangozó Tamás pártja egy belső felmérésére hivatkozva az ATV Start című műsorában ma reggel azt mondta, az ellenzéki szavazók 98%-a összefogást akar. A Botka László kabinetfőnökeként is dolgozó Harangozó szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltje kézzelfogható, világos ajánlattal állt elő tegnap.