Nem várt fordulat: a Fidesz megvette dekára az MSZP maradékát?

Lehet, hogy az elemzők által sem kalkulált fordulatot hoz Botka László háttérbe vonulása? Míg a politológusok azt találgatják, ki mindenki foghat össze egymással a baloldalon, addig egyre több jel utal arra, hogy a Fidesz – melynek elemi érdeke az MSZP-t életben tartani – gesztusokat tesz a szocialistáknak. A szocialisták meg viszont.

FideszMszp

Az atv.hu szocialista forrásokból úgy értesült, az MSZP a jövőben nem bojkottálja a Fidesz-médiát, hanem készséggel állnak a kormánysajtó rendelkezésére.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője pedig egy MTI-hez eljuttatott levélben válaszolt Molnár Zsolt szocialista politikus meghívására (Molnár Zsoltot egyébként Botka László korábban a Fidesz által mozgatott kollaboránsnak nevezte). Molnár sajtótájékoztatón közölte, hogy televíziós vitára hívja Gulyás Gergelyt és Rogán Antal propagandaminisztert, hogy a schengeni határvédelemről, a bevándorlásról, a nemzeti konzultációról, "az ördögi Rogán-tervről" és a nem létező Soros-tervről ütköztessék érveiket.

És lássanak csudát: az eddig „legyek után nem kapkodó sasként” arcoskodó Fidesz politikusa készséggel elfogadja a vitára való invitálást, s Gulyás Gergely szívesen beszélget Tóth Bertalannal, az MSZP frakcióvezetőjével.

Mi folyik itt? Lehet, hogy míg mindenki a vélt baloldali összefogásra figyel, a Fidesz megvette dekára a szocialista párt maradékát?