Erős és büszke: Sokkoló tapasztalatok a szombathelyi Markusovszky Kórházban

Erős és büszke: Sokkoló tapasztalatok a szombathelyi Markusovszky Kórházban
Fotó: Facebook/Gecse Ferencné

Kórházi Sztorik Facebook-oldalán bukkantunk rá az alábbi, igen megdöbbentő történetre. 

,,Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy csak erős idegzetűek olvassanak tovább, hiszen mind a történet, mind a képek felettébb felkavaróak’’ – írja  a blog, jogosan. A levelet beküldő hölgy tapasztalataiban benne van a műtéti figyelmetlenség és nemtörődömség, a trehányság, és természetesen az eszköz és a felszereléshiány is felüti a fejét az elmesélt sztoriban.

A levelet a Kórházi Sztorik blog és a történet elszenvedőjének engedélyével, változtatás nélkül közöljük:

,,Kedves Kórházi Sztorik!

2017. szeptember 9-én műtöttek a szombathelyi Markusovszky kórház urológiáján. Elsőként műtöttek és a műtét közben a jobb lábamon a térdemnél csontig elégették, a bal lábamat pedig megrázta az áram.

Én hiába szóltam a nővérnek nem küldött hozzám orvost. Az ügyeletes orvos este kb. 8 óra körül bökte ki a hatalmas vízhólyagot. A bőrt nem távolította el csak beledobta a mély sebbe. Maga a seb 3 cm széles, 5 cm hosszú és mély seb.

Az urológust kértem, hogy hívjon sebészt, de nem így történt.

A műtőasztal lábtartójának alsó lábszártartó részénél van 1-1 3 cm vastagságú villanypárna. Három elektróda van rajta. Ezzel égettek meg. Hogy miért van az ott, vagy mi a cél vele azt nem tudom. Egyébként akié a párna, az természetesen tagad!!! 
Már történt állítólag régebben más beteggel. Az az érdekes, hogy a műtétem alatt 6 ember volt körülöttem és senki nem vette észre, hogy én ott égek vagy a bőröm füstöl! Ezt a műtős be is vallotta.

Ráadásul nekem kellett a fertőtlenítő oldatot receptre megvenni. A gézt is magam veszem meg, ami nem kevés összegbe került.”

A történethez mellékelt, cenzúrázatlan képeket itt tekinthetik meg.

A történet friss, a tendencia viszont nem. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ide vezet, ha az orbáni rendszer hatására a legtehetségesebb diplomások itt hagyják az országot. Mert ugye köztudott, hogy már 2013 elejéig is, a 2010-es maffiarendszer beállta óta többen mentek el Magyarországról, mint 1956-ban. 

Nem beszélve arról, hogy nincs elég gép, nincs pénz gyógyszerre, 42 milliárd hiányzik a magyar egészségügyből, nincs fűtés több kórházban, többek között a budapesti János Kórházban sem. Arról még említést se tettünk, hogy durván omladoznak az intézmények, munkaerőhiány van, mindeközben Vietnámban 500 ágyas kórház épül. Vérfoltok és mocsok, valamint használt fecskendők lepik el a kőbányai egészségházat, patkányok potyognak az álmennyezetből a Merényiben és még sorolhatnánk. 

Tudjuk: erős és büszke…