Bűnözők közé teszi a kormány a kiskorú menekülteket – 416 millióból

Bűnözők közé teszi a kormány a kiskorú menekülteket – 416 millióból
Fotó: zsurpubi.hu

Ugyan mi mást is tehetne irgalmas szívű kormányunk azzal a körülbelül húsz, kísérő nélküli menedékkérő kiskorúval, akik ide érkeztek?

A lassan több éve tartó, szánt szándékkal folyamatosan életben tartott „migránsozás” és gyűlöletkampány részeként talán már nem is olyan meglepő, hogy most kiderült, a kormány az Aszódi Javítóintézetben helyezné el azt a körülbelül két tucat kísérő nélküli menekült, illetve menedékkérő kiskorút, akiknek az országos gyermekotthon-korszerűsítő program miatt kell elhagyniuk a fóti Károlyi István Gyermekközpontot.

Csakhogy az aszódi intézményben fiatal- és gyermekkorú elkövetők töltik büntetésüket, tehát bűnözők mellé akarják betuszkolni őket úgy, hogy magyarul sem beszélnek.

A tervek szerint a javítóintézet területén egy eddig nem használt iskolaépületben alakítanának ki számukra egy összesen negyvennyolc férőhelyes szállást. Ezenkívül még további negyven „ideiglenes befogadó férőhely” létrehozása is terítéken van. Mindehhez csaknem 416 millió forintos központi költségvetési forrást használnának fel.

Hogy az elképzelés mennyire nem légbőlkapott, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Népszava információit már meg is erősítette a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF). Az azonban nem derült ki, miért pont az Aszódi Javítóintézetben szállásolnák el a kiskorú menekülteket, amikor Fóton parkosított környezetben, lakásotthonokban élnek, sőt még a városba is kimehetnek.

Az SZGYF közlése szerint a fóti menedékkérő, illetve már nemzetközi védelemben részesülő, kísérő nélküli gyermekek száma tizennyolc és harminchét között mozgott az elmúlt fél évben.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) jogi szakértője elmondta, a kormány intézkedése nem csupán hazai, de európai szinten is botrányos. Szekeres Zsolt úgy fogalmazott, tudomása szerint eddig egyetlen európai országban sem próbálták a családjuktól elszakított, sokszor a saját szüleik lemészárlását végignéző gyerekeket ilyen környezetben elhelyezni. Hiszen most tulajdonképpen egy büntetés-végrehajtási intézet hátsó kertjébe zárják őket.

Nos, éppen nemrégiben írtunk arról, hogy Orbánék micsoda aljas módon sajátították ki mostanra a kereszténység szót is. Jól látható, hogy minden adandó alkalmat megragadva igyekeznek magukra ölteni a krisztusi vallás palástját, valójában azonban egy velejéig korrupt, gyűlölködő hatalommal állunk szemben.