Tudta? Orbán Viktor az európai kereszténység utolsó reménye

A kötcsei csöcs-parádé előtt írtam arról, hogy a polgárinak aposztrofált pörköltzabáláson elhangzó Orbán-beszéd adhatja majd meg az alapkoncepciót a fideszes médiamilíciák partizánjainak ahhoz, hogy az ott kifröcsögött tartalommentes lózungokat hosszú ideig pumpálják a szennyvízzel elárasztott közgondolkodás mocsaraiba. A Habony Árpi által megrezzentett hangvilla aztán biztosította is a kezdő A-hangot, amit az almazöld ingben feszítő Viktor magabiztosan énekelt bele az éterbe: az elkövetkezendő hónapokban a keresztény értékeken, és a családokon lesz a hangsúly.

És tényleg. Bár nem vagyok Nostradamus egyenesági leszármazottja, a tipp bejött. Orbán úgy pattant fel a kamukeresztény szemléletet üdvözítő biciklire, mint Lance Amstrong, miután a Tour de France rajt előtt lezúzta az aktuális doppingkoktélját.

Bár a nemzetikereszténypolgári hitletétemény büszke fideszes és KDNP-s képviselői eddig is magabiztosan migránsoztak, buziztak, libsiztek, hazudtak és kampányoltak a tények szenvtelen meghamisításával, mostanra mindezzel a hátuk mögött ott tartanak, hogy tulajdonképpen ők az európai kereszténység utolsó reménye. Ott tartunk, hogy tegnap Orbán Viktor a keresztényüldözésekről tartott beszédet. Egészen pontosan arról, hogy az egész világon ostrom alatt állnak a keresztények. De egy dolognak azért örülhetünk: Magyarországnak olyan kormánya van, ami megvéd minket ezekben a vérzivataros időkben.

A kormánytagok tevékenysége egytől egyig értékalapú felelősségvállalásnak tekinthető az értékalapú keresztény lelkületekben, melyek mind kizárólag a nemzet érdekeit szolgálják. A Fidesz-KDNP – amellett, hogy a magyar történelem legsikeresebb politikai konstrukciója – igazából maga a kereszténység. Ellenben minden más, ami a körzővel megrajzolt világukon kívül esik, és ezáltal az ő véleményükkel ellentétes, az bizony keresztényüldözés. Jobb, ha a házak falára ezentúl nem a „Jézus szeret téged” közhely kerül, ennél sokkal helytállóbb a „Fidesz szeret téged” isteni kinyilatkoztatás. Vésd az eszedbe, te mocskos sorosbérenc!

A kormánypárti politikusok az utóbbi időben ráadásul pl. olyan különösen kiválóan tükrözik kifinomult kultúrlényükkel a keresztény, konzervatív, polgári és demokratikus emberközpontúságot, hogy az ’50-es évek óta nem látott módszerekkel taszítják történelmi mélypontra a választási kampányt. Hogy kilóra akarják megvenni a komplett nyugdíjas társadalmat. Hogy legendermarházzák a katolikus egyházfőt. Hogy az emberminiszter lelkészük szerint Jézus adta nekünk a Tízparancsolatot. Hogy bármilyen törvényben, jogszabályban, határozati javaslatban képesek szemrebbenés nélkül zárójelbe helyezni minden erkölcsöt, etikát és emberi normát. Hogy az izsófalvai késdobáló színvonalára züllesztik a magyar Országgyűlést. (Elnézést az izsófalviaktól!) Hogy a magyar miniszterelnök nem talál kivetnivalót abban, hogy fizikailag bántalmaznak valakit, aki a saját házába menekült gyerekeket fogadna be. Hogy a blaszfémia határát súroló kereszténydemokrata parlamenti megnyilvánulások miatt fordul fel a még gondolkodó hívők gyomra.

A felsorolás közel sem teljes. Így ha netán azt gondolnánk, hogy a Fidesz-KDNP-nél nagyobb hitpusztító, keresztényüldöző formáció nem is létezett Néró római császársága óta, hessegessük el gyorsan ezt a teóriát! Viktor csak segíteni akar…Megszabadít minket a Gonosztól.