Megmagyarázzuk, miért kamu a Soros-terv létezése!

Megmagyarázzuk, miért kamu a Soros-terv létezése!

Soros Györgytől és tervétől már annyira kell félnünk, hogy nemzeti konzultációt is tartani kell, amellyel meg lehet mutatni a végletekig gonosz milliárdosnak és az őt kiszolgáló Brüsszelnek, hogy mi, magyarok akkor sem engedünk. De minek is állunk ellen?

Bár az igazság az, hogy Soros-terv nem igazán létezik, és a kormány pontokba szedett állításait igencsak könnyű cáfolni, de most tegyük fel, hogy ezeknek mégis lehet reális alapja. A terv szerint Soros évi egymillió migránst akart Európába költöztetni, ezután őket szét akarja osztani az államok között, fejenként 9 millió forintot juttatna nekik, kisebb mértékben lehetne őket büntetni, közben pedig lebontanák a határvédelmet és ezzel teljesen meggyengítenék az európai kultúrát, identitást. Ez szörnyen hangzik. Sőt, az, hogy a migráció tönkreteheti Európát, egy valódi veszély, amellyel foglalkozni kellene, de talán sokkal inkább a gyakorlatban is megvalósítható tervek, mint a valamelyik irányban szélsőséges politikai ideológiák mentén.

De inkább térjünk vissza az eredeti témánkhoz, a Soros-tervhez. Ugyanis minden tervnek van egy végső célja, amelynek elérésében a fentebb felsoroltak csak az eszközök. A kormány egy dologgal adós: hogy kifejtse részletesen, hogy mi is Soros György végső célja. Röviden természetesen azt sugallják, hogy a pénz és a hatalom megszerzése, csakhogy ez magyarázatnak édeskevés. A Soros-terv, amennyiben végbemegy, nem hoz mást magával, csak káoszt és instabilitást. Ahol pedig káosz és instabilitás van, ott nincs pénz. A gazdaság leépül, a befektetők elmaradnak, hiszen semmi sem garantálja a sikert, sőt, a kudarc szinte biztos. A migránsok beilleszkedése, ha egyáltalán megtörténik, egy hosszabb folyamat, ha a nyelvet és a kultúrát nem is adják át nekik, meg kellene tanítani őket dolgozni, hogy értékeket termeljenek. Ez pedig nem egyszerű olyan emberekkel, akik Afrikában törzsközösségi színvonalú társadalmakban éltek és az egyetlen modern dolog az életükben az a Kalasnyikov volt, amelyet rájuk fogtak.

Ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy Európa nem egy olcsó hely. Ha az lenne, nem lenne a polcokon minden második termékre ráírva, hogy „Made in China”. Plusz, ha kiesik az gazdag és erős Európa, ki fizet a termékekért, szolgáltatásokért? Egy akkora váltás, amelyet a Soros-terv eredményezne, rövid- és középtávon mindenképpen rontana a helyzeten, hosszútávon pedig minimum kérdéses lenne a kimenetele. Ha anyagi szempontból nézzük, sokkal egyszerűbb lenne Sorosnak, ha ott próbálná meg átvenni a hatalmat, ahol maga a probléma van, hiszen ezek az emberek sokkal könnyebben integrálhatóak egy afrikai vagy közel-keleti, általuk ismert környezetben, és maga a termelés is olcsóbb lenne, míg egy erős Európa megadná a biztos felvásárló erőt. Igaz, hogy tőlünk távol van és ritkán kerül be a hírekbe, de Dél-Amerikában is igen komoly válsághelyzet uralkodik, ott több ország is ideális lenne arra, hogy Soros betegye a lábát. A gazdasági cél tehát kilőve.

Nézzük a politikait, elvégre a hatalom talán még inkább számít, mint a pénz. De a helyzet itt is ugyanaz. Az instabilitás senkinek sem jó, és nem lehet kiszámolni, hogy mi sül ki belőle. Ilyen szempontból pedig az iszlám politikai rendszerek a legkiszámíthatatlanabbak. El tudja képzelni bárki azt, hogy egy iszlám kormányzat elfogadja, hogy egy más kultúrájú, vallású, etnikumú ember dirigál neki? Maximum ideig-óráig lehetne megtéveszteni pár embert. De még optimális esetben is, ezek az új iszlám vezetések vagy egymás felé, vagy az arab világ már meglévő központjai felé húznának. Az pedig megint csak nevetséges feltételezés lenne, hogy az iszlám – bármelyik ága – lehetővé tenné, hogy civil szervezeteken keresztül befolyást gyakoroljanak rájuk. A helyzet az, hogy politikai szempontból is sokkal nagyobb potenciál van Dél-Amerika esetleges bekebelezésében, ahol amúgy is bőven van történelmi hagyománya a politikai kalandorok feltűnésének.

Persze a kormány fő ideológusa/történésze/nagyasszonya, Schmidt Mária blogján lehozott korábban egy „tanulmányt”, amelyben ismerteti a receptet, és hoz egy koszovói példát is a Soros-terv működésére. A probléma csak az, hogy egy bányavidéket nem lehet összehasonlítani egy kontinenssel, valamint ha megnézzük akár Koszovót, akár az egykori Jugoszlávia területét, Szlovéniát és talán–talán Horvátországot leszámítva, egyik sem tűnik sikeres vállalkozásnak, és akkor még finoman fogalmaztam.

A jelenlegi migrációs válság talán a legsúlyosabb helyzet, amellyel az Európai Unió szembenézett (ha a kontinens történetét nézzük, a TOP 20-ba sem kerülhetne bele). Nem szabad támogatni azokat a brüsszeli hangokat, amelyek a teljes nyitottságot és a betelepítést hirdetik, mert azok mindenki számára katasztrófával végződhetnek. De egy humanitárius problémából ilyen politikai boszorkányüldözést csinálni undorító, és nem mellesleg az emberek hülyének nézése. A kormány által hangoztatott Soros-terv nem létezik, mert egyszerűen nincs értelme. Ezzel szemben van politikai propaganda, kampány és hülyítés.