Powered by Kötvénybiznisz: Megbukott a TEK átvilágításán Orbán és Pharaon spanja

Powered by Kötvénybiznisz: Megbukott a TEK átvilágításán Orbán és Pharaon spanja

Kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ (TEK), amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét, aki évtizedek óta Magyarországon tevékenykedik. Zaid Naffa kapcsolatban áll Orbán Viktor miniszterelnökkel és környezetével is, sőt, a korábban az Interpol és az FBI által is körözött Ghaith Pharaon rajta keresztül próbált magyar állampolgárságot igényelni – tudta meg az Index.

A portál cikkében azt írja, hogy Pharaon vízumkérvényének beadása előtt Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja jelezte a külügynek, hogy egy fontos befektető szeretne az országba jönni, majd az ő díszvacsoráján találkozott Orbán Viktor az FBI és az Interpol által körözött szaúdi milliárdossal.

Ráadásul nem Pharaon volt az egyetlen, aki magyar állampolgárságot akart. Vele együtt összesen kilenc külföldi adott be kérelmet, köztük vendéglátója, Zaid Naffa is, mi több mindegyikük ugyanazt a budapesti címet adta meg a kérelmében: a jordániai tiszteletbeli konzulátusként is működő Béla király út 2. B/C-t.  Ez tehát azt jelenti, hogy Naffán keresztül csoportosan igényeltek külföldiek magyar állampolgárságot.

A Terrorelhárítási Központ mind a kilenc honosítási kérelmet kérő személyt átvilágította, egyiküknél pedig kockázatokat tárt fel: az Orbán Viktorral is jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffánál. Magyarul a TEK átvilágításán Zaid Naffa megbukott.

Érdekes, de Pharaon esetében egyébként nem talált kockázatot sem a TEK, sem pedig a rendőrség, noha az Interpol és FBI is körözte.

Miután azonban ismerjük Orbán Viktorék „gazdag migráns-szegény migráns” elvre épülő, a pénz szagával átitatott döntési mechanizmusát, cseppet sem meglepő, hogy újra és újra nemzetbiztonság szempontból aggályos információk látnak napvilágot. Aki eleget fizet, attól nem kell megvédeni az országot és Európa keresztény alapjait sem.