Orbán pont annyira szarul teljesít, mint a focija

Orbán pont annyira szarul teljesít, mint a focija

Orbán Viktor és az ő felcsúti futballakadémiája jól szemlélteti egész Magyarország helyzetét. Az országot lezüllesztő Kisgömböc csak önti és önti bele a közpénzt a saját csapataiba, a saját hóbortjába, kedvtelésébe, de valójában nagyon régen volt ennyire szar a magyar futball. Az utánpótlás romokban, a fiatal tehetségek elvándorolnak; mérnök, orvos, ápolónő, ács, kőműves vagy éppen bolti eladó társaikhoz hasonlóan.

Igen, jobban megéri külföldi csapathoz igazolni, még a szezont kispadon végigülve is, éppen annyira, mint ahogyan jobban megéri diplomával a zsebünkben étteremben pincérkedni vagy futárkodni, kőművesként normális fizetésért dolgozni vagy a magyarnál kilencszer több bért megkeresve Ausztriában ápolni a betegeket.

Magyarország állapota éppen olyan alacsony szinten, éppen annyira mélyen van, mint Orbán focija. Itt vannak a stadionok, de hiányzik belőlük a jó foci. Megvannak a demokratikus kereteink, de hiányzik belőlük a valódi tartalom. Magyarország államformája köztársaság, res publica, amely azt jelenti, hogy „közös ügyeink”, de a hatalomban lévőkkel már régen nincsenek közös ügyeink, teljesen más dimenzióban élnek távol-keleti bankszámláikkal, svájci és mindenféle offshore cégeikkel, luxus jahcthjaikkal, óráikkal és táskáikkal, a választópolgárok elől állítólag külföldön dugdosott autóikkal.

Hazánk valójában már csak egy szűk bűnbanda országa, a közpénz is az övéké, a közpénz neve ellenére - a köztársasághoz hasonlóan - sem közös. Van köztársasági elnökünk, de egy a miniszterelnök iránt elkötelezett, volt pártkatona ül a székben. Van főügyészünk, de a szintén fideszes, a miniszterelnök irányába szervilis Polt Péter tölti be a pozíciót, akinek lánya és felesége - az ügyészséghez hasonlóan függetlennek csak csúfolt - Matolcsy György nevű, fideszes politikus vezette jegybankban dolgozik. És persze van Alkotmánybíróságunk is, csak éppen tele van nyomva volt fideszes politikusokkal, akik véleményem szerint, döntéseikkel szintén asszisztálnak Orbán törvénytelen önkényuralmához.

A fideszes klientúra ráborult az országra ugyanúgy, ahogyan a magyar futballcsapatokat is irányításába vette. „Dajcstomik” és Pénztáros Lőrincek vezetik Orbán csicskáiként, bábúiként a magyar focit, többek között Németh Szilárdok és Kósa Lajosok gyűrték uralmuk alá a magyar sportágak jelentős részét, és ők képviselik a magyar politikát is.

Szar a foci, éppen annyira, mint amennyire a kormány és Orbán teljesítménye. Nincs utánpótlás, de nem csak a fociban, hanem az egész országban. Elmentek. Ezért kell olyan politikai közeg, amelyik visszahozza őket, itt tartja a fiatalokat és békét teremt. Ezért kell tenni, legkésőbb áprilisban!