A kormány válaszol: migráns, migráns, migráns, migráns, migráns, migráns, migráns

Van egy olyan játék, melynek során egy szituációt játsszunk el, közben kártyát húzunk, amelyen egy szó áll – általában teljesen idegen a szövegkörnyezettől –, és ezt kell belefűznünk a mondandónkba. Kezdek arra gyanakodni, hogy ez lehet a kormány kedvenc társasa. Minden elismerésem a kormánypártnak, ugyanis állati sok kreativitást igényel, hogy a „migránst” belefűzzék minden megnyilvánulásukba. Semjén Zsolt viszi most a prímet, nyerésre áll. Kirobbant a #metoo botrány, ami kétségtelenül egy fontos problémára hívja fel a figyelmet. Azonban a nagy kereszténydemokrata képviselőnek sikerült úgy csűrni-csavarni a szót, hogy ebből is egy jó kis migránsozás kerekedjen.

Migráncs

A Magyar Nemzet a szerda esti zalaegerszegi lakossági fórum után kérdezte Orbán egyik legnagyobb hívét arról, hogy a Marton-ügyet látva tervez-e bármilyen felvilágosító kampányt a kormány. Semjén Zsolt kijelentette, hogy „ez mind nagyon szép és kegyes dolog, és mi természetesen minden ilyen szép és kegyes dolgot támogatunk, de az a helyzet, hogy ezek el fognak törpülni amellett, amikor majd iszlám tömegek lesznek itt". Úgy gondolja, a nők elleni erőszak megfékezésében „a legfontosabb dolog az, hogy a migrációt megállítsuk, és ne engedjük, hogy a tömeges iszlám következtében a saría árnyékában és fenyegetésében kelljen élnie a nőknek”. Micsoda lényeglátás, micsoda érzékenység!

A kormánytagok nem csak a nők ügyében mutatnak rendkívüli „érzékenységet”. Tavaly május utolsó vasárnapján, gyereknapon is megérezték, hogyan kell megnyilvánulniuk.

„A polgári kormány számára első gyermek, mert egész Magyarország jövője azon múlik, hogy lesznek-e magyar gyermekek és hogyan fognak saját hazájukról gondolkodni. Azt gondoljuk, hogy nem migránsok betelepítésével, hanem a gyermekvállalás ösztönzésével kell Európa és Magyarország demográfiai gondjait megoldani. A gyermekeket tartjuk szem előtt, amikor az adórendszerről az otthonteremtés támogatásáról és a köznevelés átalakításáról döntünk.”

De Áder János 2016-os „ünnepi” beszédében is tudott egy kicsit ijesztgetni, migránsozni:

„Mára eljutottunk oda, hogy amikor fiaink és lányaink idegen országban tanulnak vagy munkát vállalnak, nem az a legfontosabb, hogy megtalálják számításukat. Vagy amikor barátaink külföldi tájakat indulnak felkeresni, nem az a legfontosabb, hogy milyen élményekkel gazdagodnak. Egyetlen dolog fontos számunkra: hogy épségben viszontlássuk őket.”

A kormány a Jobbik béruniós kezdeményezését is egy pillanat alatt elvetette. Nem is akármilyen magyarázattal. Halász János egy korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta, „ha a Jobbik béruniós kezdeményezését elfogadnák Brüsszelben, migránsok árasztanak el bennünket, elveszik a rezsicsökkentést és a munkahelyteremtő támogatások lehetőségét."

Innentől kezdve tehát nem számít semmi. Kit érdekel az egészségügy, az oktatás, a bérek, ha jönnek a migránsok?