Hányinger: A farizeus lelkész-miniszter ajnároz egy tolvaj cigányvezetőt?

Balog_Farkas_comicstyle

Ha valaki politikával foglalkozik, igencsak megemelkedik az ingerküszöbe, sokszor már csak legyint bizonyos történésekre. Azonban van, amin képtelenség túllépni. A hétvégén Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter, lelkész azt találta mondani a Lungo Drom kongresszusán, hogy

„Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök”.

Az mellékes, hogy Tusványoson még elég lesújtóan beszélt Balog a cigányságról.

A hétvégén pedig azt a Farkas Flóriánt ajnározta, akinek a vezetése alatt működő szervezetek ellen több nyomozás is zajlik, akin most éppen 1,6 milliárd forintot keresnek, ugyanis a Híd a munkába programra szánt uniós támogatás szőrén-szálán eltűnt. Ráadásul nem először keveredett gyanúba. Neve számtalanszor felmerült különböző gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatban, sőt volt, hogy Göncz Árpád mentette meg a börtöntől. A Magyar Narancs már 1998-ban azt írta, hogy Farkast, a roma közéletbe való bekapcsolódása előtt, 1975 és '82 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt. Farkas Flórián pedig nemcsak a pénzek eltűnéséért felel, hanem a romák helyzetéért is.

Azonban Balog Zoltán szerint Farkas Flóriánt alaptalanul vádolják, ha pedig szabálytalanságot észlel, akkor vizsgálatot indít. Az emberi erőforrások minisztere ezt is tudta tetézni, elmondta, a mostani kormány Farkas Flóriánnal vitte el a segítséget, a pénzt, a tanulás lehetőségét a cigánygyilkosságok áldozatainak hozzátartozóihoz.

Úgy tűnik, a cigány szavazatok bármit megérnek, még azt is hogy teljesen hülyének nézik a választópolgárokat.

Balog Zoltán és a kormány nem először köpi szembe a társadalmat, csúcsra járatják a cinizmust. Néhány hete például egyenesen a reptérre vonult a NAV, mert egy egyéni vállalkozó fodrász, aki elmondása szerint mindig rendesen fizette esedékes adókötelezettségeit, nyaralás előtt megcsúszott egy befizetéssel. A nő repülővel érkezett haza Budapestre, a zöld folyosón jött át az ellenőrzésen, de a NAV egyik munkatársa véletlenszerűen kiemelte a sorból, és miután átkutatták a csomagját, közölték: 40 ezer forint körüli adótartozása van, és azonnal rendeznie kell. Mivel készpénz nem volt nála, felhívhatott egy embert, és miután a kölcsönből kifizette a tartozást, végül 1,5 óra után elengedték – írta az Index. Persze örülnénk, ha ilyen hatékony lenne a hivatal, ha közben nem mondtak volna le Andy Vajna 1,7 millió forintnyi adójáról

A mi torkunkon tényleg mindent le lehet nyomni? A kettős mérce teljesen elfogadott. Balog Zoltán pedig már sokadszor bizonyítja, hogy nemcsak miniszterként bukott meg, de lelkészként is.