Orbán "úr", a magyar emberektől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az!

Orbán "úr", a magyar emberektől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az!
Fotó: zsurpubi.hu

Attól még, hogy Mirkóczki Ádám pontatlanul fogalmazott Farkas Flóriánnal kapcsolatban, a Lungo Drom újraválasztott vezetője akkor is csak egy hűtlen kezelés miatt rajtakapott bűnöző, a köznyelvben csak egy közönséges tolvaj. Orbán mentegetheti Farkast, attól még az igazság az, hogy a miniszterelnöki biztos vezetése alatt álló, több mint 1,5 milliárd forintos EU-s pályázati pénz szabálytalan elköltésével gyanúsított Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezetben eltűntek a cigány felzárkóztatásra allokált pénzek.

Balog „emberierő” Zoltán miniszter kiállhat Farkas Flórián mellé az összevásárolt tömeg elé és szónokolhat annak emberi nagyságáról, attól még a Fidesz politikusa egy díszmadár marad. Már az is árulkodó, hogy eleve gyanúsan, közel 15 év alatt szerezte meg általános iskolai végzettségét.

A köztörvényes bűncselekmények elkövetése miatt korábban jogerősen elítélt Lungo Drom nevű szervezet élén álló cigány politikus ma sem tisztább attól függetlenül, hogy mentelmi joga van. 1998-ban alapítványai ügyében csak Göncz Árpád köztársasági elnöki kegyelme mentette meg a felelősségre vonástól. Az eljárás iratait 30 évre titkosították. A cigány politikust 1975 és 1982 között háromszor is elítélték, köztük letöltendő börtönbüntetésre.

Attól még, hogy napjainkban védi a mentelmi joga, a valóság az, hogy Farkas ellen az adóhatóság, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálatot indított többek között a Híd a munka világába program miatt. Orbán Viktor hiába védi Farkas Flóriánt, attól még az igazság az, hogy arcátlanul ellopták a cigányság integrációjára elkülönített közpénzeket, majd azt szintén az állampolgárok közös pénzével pótolták. Elég szomorú képet ad a hazai cigányság mai állapotáról, hogy egy ilyen embert - teljesen mindegy, hogy milyen eszközökkel – újraválaszt egy szervezet élére.

Orbán "úr", Ön egy olyan embert tett meg a Fidesz-kormány cigánypolitikusának, aki nemhogy nem tisztakezű egy cigányságot vezető politikusnak, de még tisztességes magyar állampolgárnak is alkalmatlan. Orbán "úr", a magyar emberektől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az!