Istenkáromlás mint napi rutin: A Fidesz most már minden gazemberségében az Úrra hivatkozik?

Istenkáromlás mint napi rutin: A Fidesz most már minden gazemberségében az Úrra hivatkozik?

Nem tudjuk elképzelni, meddig feszegetik még Orbánék a Jóisten pofonos ládáját, de nagyon keserű lesz a büntetés, az biztos.

Most már nem múlik el nap egy "ütős" tanúságtétel nélkül.

A miniszterelnök tegnap a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszédet a Papp László Budapest Sportarénában.

Olyanok jöttek ki a száján, mint nem lehet más, mint

„Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma egy keresztény, hitvalló kormány áll.”

Keresztény? Ki? A bűnt relativizáló, a bűnözőket mentegető Balog lelkész? A muszlim hordákról zagyváló Semjén Zsolt? Az embertársát Sátánnak nevező KDNP-s szerencsétlen?

Az ellenfeleit rongynak néző, lekezelő, gőgös, az ország vagyonát strómanokon keresztül dézsmáló miniszterelnök?

Ki itt a keresztény, tisztelt hölgyeim és uraim?  

Hogy merik ezek az emberek Isten nevét a szájukra venni?

Hogy mer Orbán olyanokat mondani, hogy olyan országot épít, ahol a munka minden formája az Isten dicsőségét is szolgálja, az utcasepréstől az ország kormányzásáig?

Mi pedig azt valljuk, hogy aki minden bűnös, simlis, csalárd cselekedetét Isten nevében követi el, abban az Ördög munkál. Hoppá!

A miniszterelnök azt mondta farizeus beszéde végén, hogy együtt imádkoznak azért, hogy Isten áldja meg a magyart és Isten óvja Magyarországot!

Ebben reménykedünk mi is. Ha van isteni igazság, márpedig van, akkor az Úr ostorral hajtja ki ezt a hipokrita bandát a hatalomból, ahogy Jézus egykoron a kufárokat a templomból.

Mi meg azt mondjuk: Isten nevét hiába a szádra ne vedd!