Orbán az örökkévalóságra készül

Orbán az örökkévalóságra készül
Fotó: zsurpubi.hu

„Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz mindabból, amit tettünk…”- mondta a Fidesz ellenjelölt nélkül újraválasztott elnöke.

Ezzel a kijelentéssel kivételesen egyetértünk. Ha még négy évet kap a Fidesznek nevezett bűnbanda, akkor csak az én szűk környezetemből tíznél több fiatal család próbál inkább szerencsét külföldön. Igen, ha még négyet évet meg tudnak szavazni a Pocakos Lakatosnak a fideszes nyugdíjasok, és a kövérre hízott fejű TSZ elnökökre emlékeztető, Németh Szilárdhoz és Tállai Andráshoz hasonló, korrupcióval hálássá tett „vállalkozók”, akkor valóban annyi pénzt fognak ellopni Fidesz bácsiék a tisztességesen dolgozó, még aktív magyar emberektől, hogy kiüresedik az ország. Csak azt nem látják ezek a szerencsétlenek, hogy nem lesz, aki majd kifizesse a nyugdíjaikat.

„De ez még nem az út vége, csak az eleje”- mondta a tudatosan és szorgalmasan felépített személyi kultusz bűvöletében Orbán. 

Ezzel persze Orbán az eddigi kétkedők számára is - minden kétséget kizáróan - egyértelművé tette, hogy betegesen ragaszkodik a hatalomhoz. Nem holmi ciklusokra készül, hanem egyeduralom kiépítését tervezi. A diktatúraépítésben valóban még csak félúton jár, még meg lehet akadályozni: egy 2018-as vereség és egy komoly elszámoltatás képes arra, hogy visszapofozza a 2002-höz hasonlóan a mindentudó és gőgős félisten szerepében tetszelgő Orbánt.

Ő ma már nem is szégyelli, nem is titkolja, hogy sikerült a média, a bankszektor és az energiapiac döntő részét a saját strómanjainak kezébe terelni. Persze itt „magyar kezet” emlegetett, de elegendő csak megnézni a Matolcsy-család, a Tiborcz-Orbán páros, vagy éppen Mészáros és Garancsi vagyongyarapodását.

Ne hagyjuk szó nélkül!