Jól teljesítenek Lázár "rabszolgái"

Kijött az Eurostat legfrissebb listája, amelyből érdekes adatokat lehet kiolvasni. Kiderült például, hogy a kelet- és közép-európai országokba küldték a legtöbb pénzt tavaly, főleg az Európai Unióból.

LazarHajoja_comicstyle

A mostanság Orbán vejével kávézgató kancelláriaminiszternek még áprilisban sikerült kimaxolnia az arcpirító hazugságok addig ismeretlen szintjét, amikor gyakorlatilag lerabszolgázta a Nyugatra kivándorolt és ott munkát vállaló magyarokat.

Nos, az Eurostat hétfőn napvilágot látott adataiból egyértelműen kiderült, hogy csaknem 175 millárd forintot köszönhet Magyarország a külföldi átutalásoknak. Vagyis ennyivel többet utaltak magánszemélyek 2016-ban az országba, mint amennyit innen küldtek külföldre.

Az országba összesen 663 millió euró érkezett a külhoni magyaroktól, ami 206 milliárd forintnak felel meg, miközben csupán 100 millió eurót, vagyis 31 millió forintot küldtek Magyarországról külföldre. Érdemes hozzátenni, akadnak olyan becslések is, amelyek szerint valójában akár ennél hatszor többet is hazaküldhetnek a külföldön dolgozó magyarok.

Az Eurostat listájából az is kiolvasható, hogy a kelet- és közép-európai országokba küldték a legtöbb pénzt. A listát Lengyelország vezeti, majd Románia, Bulgária és Litvánia következik, még Portugália van előttünk, mi a hatodik helyet foglaljuk el a listán.

Az adatok alapján a magyarok legfőképpen az EU-ból várhatnak pénzt haza, ugyanis a hozzánk érkezett utalások szinte teljes mértékben, 94 százalékban az unión belülről jönnek.

Mindezek fényében már csak azt nem igazán értjük, vajon miért nevezte Lázár rabszolgáknak a Nyugatra elüldözött, dolgozni vágyó magyarokat. Talán az zavarja, hogy ennyivel kevesebb pénzt tudnak ellopni?