Az Orbán-terv eredménye: 324 orvos, 78 fogorvos, 327 szakdolgozó, 19 gyógyszerész távozott az elmúlt fél évben

Az idei első fél évben 324 orvos, 78 fogorvos, 327 egészségügyi szakdolgozó és 19 gyógyszerész kért hatósági bizonyítványt külföldi munkavégzéshez - írja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) legfrissebb adataira hivatkozva a Világgazdaság. Kalandvágy?

A riasztó elvándorlási adatokhoz hozzá tartozik, hogy további 208 külföldi állampolgárságú, de Magyarországon végzett szakorvos is kért hatósági bizonyítványt külföldi munkavégzéséhez, valamint 41 férfi szakápoló is külföldi munka miatt hagyta el a magyar egészségügyet. A több mint háromszáz külföldi munkát elvállaló szakdolgozó közül 130-an Németországba mentek, 57-en Ausztriába, 43-an pedig Angliát jelölték meg munkavállalásuk célországaként – számolt be róla a Világgazdaság.

Az orvosok közül idén 59 jelölte meg célországként az Egyesült Királyságot, 54-en Németországot, 38-an pedig Svájcba mennek gyógyítani.

Úgy tűnik, a Soros Györggyel elszántan küzdő erős és büszke országunkban lassan nem marad egészségügyi dolgozó, aki az egyébként is megszámlálhatatlan problémával küzdő intézményekben ellátna minket. De legalább stadionjaink vannak. K.rva sok. Meg nemzeti konzultációnk. Agyhalottaknak. Megéri itt maradni!