Ismét szépen benyalt a kormány Putyinnak - Íme a Moszkva-sétány!

Ismét szépen benyalt a kormány Putyinnak - Íme a Moszkva-sétány!
Fotó: zsurpubi.hu

Mióta szinte félévente fogadja Orbán „munkamegbeszélés” címszó alatt Putyint hazánkban, nem győz gesztusokat tenni az orosz diktátornak.

Úgy tűnik, nem tudnak leállni a kedves nertársak, ha az orosz vezetéshez való dörgölőzésről van szó.

Még augusztusban volt attól hangos a sajtó, hogy a Debreceni Egyetem díszpolgári címet adományozott Vlagyimir Putyin orosz államfőnek, amit ráadásul az egyetem majdnem 70 fős szenátusa 90 százalékos többséggel fogadott el egy olyan elektronikus szavazás keretében, amit egy titkos jelszavas hozzáféréssel működő elektronikus felületen keresztül bonyolítottak le.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, Putyin kitüntetésétől a Debreceni Egyetem egész alkotmányjogi tanszéke elhatárolódott, valamint például az Eötvös Károly Intézet is felemelte a hangját ellene, sőt a történtek miatt még Vajda Mihály Széchenyi-díjas magyar filozófus is lemondott professzori címéről.

Mindez azonban jól láthatóan egyáltalán nem érdekelte pártunkat és kormányukat, hiszen alig telt el néhány hónap, máris itt a legújabb dili: a Moszkva-sétány. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes kedden adta át a XIII. kerület és a Belváros gyalogos és kerékpáros forgalmát összekötő Moszkva-sétányt, amit eredetileg a vizes vébéhez tartozó büdzséből valósított meg a főváros, de valamiért csak most sikerült felavatni.

Bagdy a sajtótájékoztatón lángoló lelkesedéssel értekezett arról, hogy a sétány „szimbolizálja Moszkva és Budapest jó kapcsolatát, kölcsönös tiszteletét egymás iránt”.

A hízelgésre válaszul Leonyid Pecsatnyikov, Moszkva főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy szerinte a „magyar és az orosz kultúra története, történelme sok száz évre tekinthet vissza”.

Ezután meg sem lepődnénk, ha a sok talpnyaló hamarosan egy Putyin teret vagy utcát avatna egy „fentről érkező” utasítás hatására.