Rezsiszilárdnak beüthetett a sok kolbász

Rezsiszilárdnak beüthetett a sok kolbász
Fotó: zsurpubi.hu

A „legnagyobb magyar sorosozó” büszke cím tulajdonosa, a kétbites üzenetek királya, Németh Szilárd Fidesz-alelnök „laktanyakörútba” kezdett. Nyilatkozatával most sem hazudtolta meg önmagát.

Rezsiszilárd nagy „laktanyakörútjának” kecskeméti állomásáról írt nemrég a Magyar Idők nevezetű propagandalap. Mondanánk, hogy a kiváló eszmefuttatásából több érdekesség is kiderült, de valójában csak a szokásos „migráncsozásra” tellett.

Érdemes azért megvizsgálni, mit is mondott a birkózókirály. Kecskemétre az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökeként érkezett a politikus, aki a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison kifejtette, szerinte mi a magyar honvédség titka és fő feladata.

Így kiderült, hogy: „A magyar katonák felkészültsége, akarata, kitartása, viselkedése minden szempontból példaértékű, talán ezért is a legfontosabb feladatban, az illegális migráció elleni fellépésben, a Közös Akarat műveletben is kiválóan szerepelnek.” Nos, azt csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a hivatalosan Közös Akarat névre keresztelt művelet leginkább valami elcseszettül sablonos, részegen kitalált neonáci hardcore banda címére hajaz.

Szilárdunk itt nem állt meg, azzal folytatta velős gondolatait, mennyire jó szerinte, hogy a honvédek együtt járőröznek a határvadászokkal a határzárnál, és hogy ezenkívül „nemzetközi missziókban, szövetségi feladatok során is kiválóan látják el feladataikat.” Magyarul az már lényegtelen, hogy olyan „komolyabb missziókban” vesznek részt a katonáink, mint a határnál történő járőrözés, hiszen a kormány érdeke az, hogy most minden erről szóljon. Ám hiába, mivel a katonák túlhajtásának ellenére sincsen elég „határvadász”, felmérések szerint minden hatodik hiányzik az állományból.

Ami biztos, hogy a Fidesz osztogatni kíván a honvédségnek, még a választások előtt. Kiderült ugyanis, hogy jövőre 50 százalékkal emelkednek az illetmények, és „ha időközben be kell avatkozni, akkor akár munkaerőpiaci kiegészítéssel is lehet emelni a fizetéseket.”

Nagy kérdés, vajon a katonákat meg tudja-e venni kilóra pártunk és kormányunk, vagy esetükben ez nem fog beválni.