Mindenki vésse az eszébe, hogy vezettek meg mindenkit Orbánék: a Fidesz 15-ször több bevándorlót engedett be az országba, mint amennyit a kvóta előírt volna

Migrans_comicstyle

A Lánchíd Rádió közérdekű adatigénylése nyomán tegnap nyilvánossá vált, hány külföldi állampolgár kapott letelepedési vagy tartózkodási engedélyt hazánkban Rogán Antalék kötvénybiznisze nyomán.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) nyilvántartása szerint 6538 külföldi kapott letelepedési engedélyt befektetőként, 47-en pedig tartózkodási engedélyt.

Családegyesítés címén további 13 300 bevándorló kapott letelepedési engedélyt, de a BMH szerint is magasabb lehet a számuk, ugyanis a csak tartózkodási engedéllyel rendelkező emberekről a hivatal nem vezet elektronikus nyilvántartást.

Orbán Viktor a szeptemberi botrányos őcsényi események kapcsán nyilatkozta azt, hogy

„annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban”.

Nos, ha hihetünk a bevándorlási hivatal számainak, akkor családegyesítés címén már több mint 13 000-en érkeztek hazánkba, azaz Orbán Viktorral szólva „ott vagyunk a bajban”. S noha a kínaiak vannak a legtöbben, akik a letelepedési kötvénnyel élethosszig hazánkban tartózkodhatnak, bizony jöttek szép számmal a kormány szócsövei által csak migráns hordáknak nevezett irakiak, afganisztániak, irániak, de észak-afrikaiak is.

Korábban mi is írtunk már arról, hogy míg 2016-ban összesen 271 személy kapott úgynevezett oltalmazotti státuszt hazánkban, addig idén szeptemberig már 730 az ilyen engedéllyel Magyarországon tartózkodók száma. Aki oltalmazotti helyzetben van, az ugyanúgy szabadon járhat-kelhet az országban, mint egy magyar állampolgár, ellátásra, szállásra, sajátos úti okmányokra jogosult, tehát a magyar állampolgárokéhoz megegyező jogokkal bír, csupán olyan munkakört nem tölthet be, melynek a magyar állampolgárság a feltétele.

Ne feledjük: Orbánék kommunikációja másból sem áll 2015 óta, mint abból, hogy jönnek a migránsok, felgyújtják az otthonainkat, megerőszakolják a nőket, felhőkarcoló magasságú mecsetekben fognak üvöltözni, mindezt Soros György pénzén.

Hadban állunk az Európai Unióval (meg akartuk állítani Brüsszelt), hadban állunk Soros Györggyel ("az Unió Soros kezében van"), a Fidesz már talán magával sem áll szóba. És akkor a március 31-én felfüggesztett letelepedési kötvény-program berekesztése után – melyen egyébként Rogán és köre, ilyen-olyan offshore-cégeken keresztül gennyesre kereste magát – decemberig kellett várnunk arra, hogy valamennyire tisztán lássunk az ügyben. Vagy legalább a számokat ismerhessük.

És még egy adalék, emlékeztetőül: az Európai Unió döntése értelmében Magyarországnak 1294 menekültet kellett volna befogadnia kvóta alapján. Ezt Orbánék elutasították, ám a hátsó ajtón 15-ször annyi embert engedtek be, mint amennyit kért az Unió.