Íme a leghaszontalanabb stadionok, amiket Orbánék építettek

Orbánék rengeteg kihasználatlan stadiont építettek, csak mert a nagyvezér szereti a focit. De mégis, mennyire értelmetlenek ezek az építmények? Utánanéztünk, sajnos elég siralmasak az adatok.

Kép: 8300.hu

Pancho Aréna (Puskás Akadémia):

Bár a 2014-ben átadott, 4000 férőhelyes stadiont 3,8 milliárd forintért építették a Puskás Akadémia meccseire nagyon ritkán járnak ki annyian, hogy megteljen. Összesen 43%-os kihasználtsággal működik, a mi pénzünkön. Talán demagóg kérdés, de nem jobb az egészségügyre költeni ezt a hatalmas összeget?

 

DVTK Stadion (Diósgyőr):

A 11 milliárdból épülő, több mint 15 ezer férőhelyesre tervezett diősgyőri stadion felhúzása is folyamatban van, bár a csapat jelenlegi otthonának kihasználtsága is siralmas. Mindösszesen 38,37 százalékos, a szezonban csak egyszer volt félház a 9400 fős arénában, ez a Fradi elleni bajnoki alkalmával volt. 

 

Groupama Aréna (Ferencváros):

Ennek az arénának speciel átlagban 32,59 százalékos a kihasználtsága, így hiába tarol minden fordulóban a nézőszámokat tekintve a bajnokaspiráns, stadionja így sincs túltelítve. A 14 milliárd forintból felhúzott Groupama Arénában szintén csak egyszer telt meg a lelátó több mint fele.

 

Sóstói Stadion (Videoton):

A vezér szülővárosában sincs annyi focirajongó, mint amennyit Viktor elképzel, a székesfehérvári stadion ugyanis mindösszesen 15,5 százalékos kihasználtsággal működik. Bár már a Pancho Aréna is hazai pálya a fehérváriak számára, így is csak 20,47 százalékos telítettséget hoznak a két stadion átlagait véve a Videoton-meccsek. 

 

Nagyerdei Stadion (Debrecen):

A debreceni Nagyerdei Stadion számai is megdöbbentőek és szánalmasak, hiába a 2014-ben átadott, 12,5 milliárdból épült lelátók. Úgy tűnik a helyiek inkább a tévében nézik a focit, hiszen ez 13,68 százalékos telítettséggel működik.

 

A magyar foci színvonalának rohamos romlásával együtt az elmúlt öt évben a stadionok kihasználtsága összesen 17 százalékos volt. Úgy tűnik, a csökkenő nézőszámot nem az ultramodern, a szükségleteken bőven túlmutató kamuberuházásokkal lehet megállítani. 2018-ban ezen is változtathatunk.