Kiderült: A gyorssegélyből a város helyett a fideszesek kaptak 20 milliót Harkányban

Baksai

A polgármester és az alpolgármester milliós jutalmai után az is kiderült, hogy a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagjai is kaptak prémiumot – írta meg a Pécsi Stop.

Mondhatni pofátlanul lenyúlták a városnak szánt összegeket. Harkány önkormányzata szeptember 30-án az úgynevezett "önhiki" forrásból 25 millió forintot pályázott meg. Erre olyan települések pályázhattak a kormánynál, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe.

Ezt követően Baksai Endre Tamás polgármesternek hat-, a korábban a migránsokon Hitler-képpel élcelődő Remmert Ferenc alpolgármesternek háromhavi illetménynek megfelelő jutalmat állapított meg a képviselő-testület "eredményes munkájuk” elismeréseként. A két városvezetőnek összesen 4,5 milliós jutalmat ítélt meg a testület.

Egyébként kettejük esetében nem ez az első alkalom, hogy nagy jutalmat kapnak: a polgármesterről 2016. februárban derült ki, hogy hathavi jutalmat, azaz 2,5 millió forintot kapott, de Remmertnek is jutott kéthavi plusz illetmény.

A nehéz helyzetben lévő, állami támogatásra szoruló Harkány fideszes többségű képviselő-testülete azonban az összegből a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósága három tagjának is bőkezű jutalmakat adományozott. Egyikük 5,4 milliót kapott, ketten pedig 3,8-3,8 millió forinttal lettek gazdagabbak. Ez járulékokkal együtt még plusz 16 millió forintos kiadást jelent az anyagi nehézségekkel küzdő városnak.

Így ezekkel a plusz kiadásokkal majdhogynem el is fogyott a rendkívüli önkormányzati támogatás, amit a Belügyminisztériumtól igényeltek: most már csak 5 milliót kell valahogy elkölteni. Hogy eredetileg is pofátlan lopásra kérték-e ezt a támogatást, vagy a város szempontjából fontos célokra, azt mindenki döntse el maga!