Mi, magyarok nem vagyunk olyan primitív senkiháziak, mint amilyennek a Fidesz néz minket!

Mi, magyarok nem vagyunk olyan primitív senkiháziak, mint amilyennek a Fidesz néz minket!

Orbánék középkori szintre süllyesztették a közbeszéd állapotát. Gyerekes, nevetséges, pökhendi, primitív kulcsszavak váltak bevetté. Érdemi vita nem létezik, a karaktergyilkosságok és a bulvárszenny viszont minden mennyiségben bugyog fel a fideszes pokol kondérjaiból.

Elsőként fontos kiemelni, hogy a Fidesz gyakorlatilag kisajátította a ,,nemzeti” szót, és ellopta a kokárdát is a nem fideszes érzelműektől. Ezzel azt próbálta kialakítani a közvéleményben, hogy aki nem Fideszes, az nem is magyar. Sőt, egyenesen hazaáruló. Ez az egész egy döbbenetes megosztottságot generált a hazai közbeszédben, amiről maga Áder is azt mondta a nyáron: van még mit javítani rajta.

Nem csoda, mert ahol maga a miniszterelnök is - akinek egyébként valamiféle erkölcsi példamutatást kéne tanúsítania - úgy látja, hogy semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Őcsényben gumikiszúrással, agresszióval, fenyegetéssel tiltakoznak a menekült gyerekek párnapos táboroztatása ellen, ott hatalmas, már-már visszafordíthatatlan problémák vannak.

Egy olyan országban, ahol a szebb napokat látott, gyönyörű Parlamentünkben a miniszterelnök véresen komoly ügyekben érdemi, értelmes, komoly válaszok helyett nevetgél, tréfálkozik, buzizik, csicskapártozik, gúnyolódik, mint egy elmebeteg, ott óriási gondok vannak, és mindez kihat magára az ország társadalmára is.

És aki ezt hagyja, az - urambocsá’ - egy beteg ember. Aki ezt helyesli, annak nincs helye itthon. Olyan helyen, ahol a pusztából nem egy legelő tehéncsorda néz vissza ránk, hanem egy hatalmas sötétkék Soros-plakát, amit meglátva a kormány implikációi szerint nagyot kell köpnünk, ott feldolgozhatatlan károk keletkeztek. Egy olyan kormányzás alatt, ahol nem a tehetség, a tudás, a szorgalom és a kitartás az igazi erények, hanem az, hogy ki hogyan, mikor és kinek nyal éppen, ott borzalmas, katasztrofális a helyzet.

Ahol rendre, sorozatosan a szemünkbe hazudnak és előttünk tesznek tönkre kész karriereket, köpködnek tehetséges embereket egy-egy politikai cél miatt, ott semmi sem szent, semmi sem tilos és mégis minden az. Attól függ honnan nézzük. Magyarországon középkori szintre süllyedt le a közbeszéd állapota. A lincsközeli állapotokat a miniszterelnök helyesli, a disztópikus két perc gyűlöletből valóságos, folytonos gyűlölködés lett, a ,,vita”, mint olyan, teljes mértékben megszűnt.

Erre sajnos több ellenzéki párt is felült, gondoljunk csak Botka ,,Fizessenek a gazdagok!” mondattal fémjelzett kampányára. Én pedig személy szerint tiltakozom, ugyanis mi, magyarok, nem vagyunk ilyen demagóg, primitív senkiháziak, amilyennek a pártpolitika néz minket!