Újabb kamuhíreket terjesztő fideszes náci oldalra bukkantunk

Újabb kamuhíreket terjesztő fideszes náci oldalra bukkantunk
Fideszes nácik bejegyzése 2017-ben Magyarországon.
Fotó: Facebook.com

Már jó néhány olyan Facebook-oldalt mutattunk be, amelyek fideszes szavazókat gyűjtenek egybe és a tartalmakat jellemzően náci, migránsozós, sorosozós, Orbánt és a Fideszt éltető bejegyzések adják. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az a réteg, amely valójában sosem volt nemzeti, hanem sokkal inkább náci, ma már egyértelműen Orbán rajongótáborát „erősíti”.

A Nemzeti Platform néven futó FB-csoport - amelynek logójában a magyar címer helyezkedik el, jóllehet annak használatát törvény szabályozza – bejegyzéseiben túlnyomórészt a kormánypárt politikáját igazoló, orosz álhír-oldalakról származó, erősen antiszemita tartalmak rajzolódnak ki. Csodálkoznánk, ha a fideszes propagandistáknak nem lenne köze ezekhez a csoportokhoz, sőt inkább azt gyanítjuk, hogy ők koordinálják és pénzelik ezeket a szégyenletes és megbotránkoztató Facebook-oldalakat.

Ezek azok az emberek, akik a Jobbikban éppen azokat a vadhajtásokat jelentették, amelyeket Vona Gábor a néppártosodásnak nevezett folyamattal visszanyesett és kivágott a pártjából. Ez ugyanaz a maréknyi, de nagyon hangos banda, akikre feltehetően a Jobbik elnöke a Havas Henrik által megírt könyvben az „Eleget magyarázkodtam már idióták miatt” mondatában utalhatott, és amelynek múltjától szemmel láthatóan megszabadulni igyekszik.

Nos, ezek az emberek most megértő fülekre és kitárt karokra találtak a Fidesznél. Ők lettek ugyanis, a ki tudja már hányszor megújult Orbán vezette Fidesz 2018-as szavazóbázisa:

  • a radikális nácik,
  • a magyarországi cigányság Farkas Flórán által vezette része, illetve
  • a nyugdíjasoknak azon rétege, amelyik elhiszi Orbánnak, hogy jobban él, és ha nem is, de legalább - ameddig a Fidesz kormányon van - nem fogják „felfalni” a migránsok.

Az ellenzék feladata pedig mindezek után „pofonegyszerű”: rá kell venni a nyugdíjasok értelmesebb részét, a felelősen gondolkodó cigányságot, illetve a jellemzően ellenzéki nézeteket valló középosztályt, valamint a megfelelő mennyiségű szürkeállománnyal rendelkező szavazópolgárokat, hogy áprilisban menjenek el szavazni. Ha sikerül ez a mutatvány, akkor Orbán ugyanakkora, ha nem nagyobb fejre esést produkál majd, mint anno 2002-ben.